Lístečky s kand.ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na těsto zpracujeme dohromady a těsto necháme asi hodinu v chladu odpočinout.Pak vyválíme plát asi 4mm tlustý a vykrajujeme formičkou lístečky (oválky, měsíčky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na těsto zpracujeme dohromady a těsto necháme asi hodinu v chladu odpočinout.Pak vyválíme plát asi 4mm tlustý a vykrajujeme formičkou lístečky (oválky, měsíčky…
Nemáte rádi vánoční shon? Nestíháte s dárky a cukrovím? Tento snadný a rychlý recept je přesně pro vás. Kandované ovoce zalité čokoládou s oříšky provoní váš domov a…
Mouku, cukry, kůru, sůl a další suroviny dle vlastního výběru (kandované ovoce, ořechy...) nasypeme do mísy a promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme…
Nejprve vymažeme změklým tukem bábovkovou formu a vysypeme ji hrubou moukou.Všechny ingredience smícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy.Vložíme do předehřáté…
Smícháme všechny sypké přísady, přidáme vejce a tuk a vařečkou zamícháme. Lžičkou klademe na plech vyložený pečícím papírem hromádky asi 4 cm od sebe (roztečou se) a…
Klasicky zaděláme kynuté těsto, které pak vyválíme na plát.Potřeme ho změklým máslem a pokapeme rozpuštěným medem. Stěrkou med v másle rozetřeme a na tento základ pak…
Biskupské hvězdičky jsou velice dobré jak samotné, tak slepované krémem či marmeládou. Rozinky společně s kandovaným ovocem dodají těstu zvláštní, příjemnou ovocnou…
Piškoty umeleme, oříšky či mandle nasekáme najemno. Rozinky, švestky a meruňky nakrájíme na kousky a namočíme na chvíli do rumu - cca 2 h. Všechny suroviny na náplň…
Ušleháme vejce, cukr, špetku soli a vanilkový cukr do pěny, nejlépe v robotu.Poté přidáme olej a kefír. Pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou. Přidáme…
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným ovocem je ideální pochoutkou pro podzimní dny. Kombinace jemného dýňového těsta a sladkých kousků ovoce dodává tomuto dezertu…
Linecké kroužky s čokoládovou polevou představují lahodnou variantu oblíbeného vánočního cukroví. Křehké linecké těsto s jemnou chutí másla se rozpouští na jazyku a…
Arašídy obvykle podáváme jako slané pohoštění na oslavách. Můžeme je ale použít i při vánočním pečení jako příjemné zpestření. Netradiční chuť získáme i použitím…
Štóla je tradiční vánoční moučník pocházející z Německa, nicméně i u nás získává na oblibě. Kynuté sladké těsto plné sekaných mandlí, rozinek v rumu a kandovaného ovoce…
Milujete vánoční štolu a chtěli by jste upéct jednu takovou doma? Potom můžete vyzkoušet následující recept. Tvarohové těsto plné kandovaného ovoce, ořechů a marcipánu…
Pečení vánočního perníkového dortu vám provoní celý byt a navodí vánoční atmosféru. Dort je velmi kyprý a šťavnatý, není třeba ho ještě dále zdobit, stačí ho jen…
Vánoční štolu můžete upéct i z méně tradiční špaldové mouky, která chutná po oříškách. Stačí zamíchat těsto, naplnit pečící formu a upéct. Upečenou štolu bohatě…
Suroviny na kvásek (omládek) dobře promísíme a zakryté necháme kynout 60 minut.K vykynutému přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které bude asi 90 minut…
Klasická vánoční štola je hodně sladká, plná kandovaného ovoce a ořechů. Také vábně a neodolatelně voní rumem a vanilkou. Přesně tak jako tato jemná a vláčná kráska z…
Chcete potěšit tradičním vánočním moučníkem někoho, kdo musí, nebo chce omezit lepek v potravě? Dnes to již je docela snadné. S použitím bezlepkové mouky vytvoříte…
Tento tradiční recept je nejen skvělou pochoutkou, ale také krásnou součástí vánočního cukroví, které si užijí dospělí i děti. Medové kuličky jsou oblíbené pro svou…
Recept na marokánky je ve své podstatě velmi jednoduchý a můžete jej upravit podle své chuti a domácích zásob ořechů a sušeného nebo kandovaného ovoce. Můžete, ale není…
Tvarohová štola chutná nejlépe hustě zasypaná moučkovým cukrem. Tato štola je plná kandovaného ovoce, ořechů a rozinek a vydrží vláčná opravdu dlouho, můžete ji tak před…
Těsto plné rozinek, kandovaného ovoce a mandlí, to je tvarohová štola bez kynutí. Příprava není nikterak složitá, ovšem po upečení je nejlepší štoly zabalit do alobalu a…
Marokánky – tenké, křupavé plátky plné oříšků a sušeného ovoce – nejsou jen vánoční pochoutkou, ale ideálním sladkým doplňkem k odpolední kávě či čaji po celý rok.…