Medovník bez náplně

Moučníky PerníkyŘezy Doba přípravy: 30 min + max 35 min pečení 2 názory

Moučníky PerníkyŘezy Doba přípravy: 30 min + max 35 min pečení 2 názory

Suroviny 26 cm dortová forma

70 g změklého másla
3 vejce
1 vanilkový cukr
50 g cukru
150 ml tekutého medu
1 lžíce citron kůry
1 lžíce perníkového koření
250 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do perníku
50 g rozinek
50 g kandovaného ovoce
50 g mletých ořechů
1 lžíce citron šťávy
Poleva:
citrónová poleva nebo čokoládová
ozdobit oříšky podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejte na 180°C. Našlehejte změklé máslo se žloutky a oběma cukry. Poté do hmoty zašlehejte tekutý med, citrónovou kůru a perníkové koření.

  2. V jiné míse smíchejte polohrubou mouku s kypřícím práškem do perníku a směsí rozinek, kandovaného ovoce a ořechů.

  3. Spojte obě směsi. Teď pořádně vmíchejte sníh z bílků a citrónové šťávy. Hotové těsto by nemělo být moc řídké, ale mělo by se poměrně lehce vlít do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na dort o průměru 26 cm.

  4. V horkovzdušné troubě pečte max 35 minut. Raději zkoušejte špejlí. Hotový medovník ozdobte podle fantazie; pro pikantnější chuť, promažte např. višňovou marmeládou.

Poznámka od kuchařky

L - lžička; PL - polévková lžíce

Tento recept je z velice starého čísla časopisu Albert.

Komentáře k receptu Medovník bez náplně

Tématické fráze: zdravý medovník jak ozdobit medovník medovník recept albert naplně medovník bez másla oříškový medovník medovník albert medovník bez ořechů nápln domedovníku medovník bez cukru náplň do medovníku bez másla oříškový medovník v horkovzdušné troubě medovník bez pečení zdravý medovník bez cukru medovník koření medovník zdravy medovník-citrónová poleva časopis albert recept na medovník perník z časopisu albert medovník recept