Ořechová bábovka s kandovaným ovocem a kousky čokolády

Moučníky Bábovky Doba přípravy: 80 minut 0 názorů

Moučníky Bábovky Doba přípravy: 80 minut 0 názorů

Suroviny

160 g polohrubé mouky
120 g mletých vlašských ořechů
200 g moučkového cukru
50 g kandovaného ovoce
50 g hořké čokolády
120 ml mléka
150 ml oleje
1 kypřící prášek do pečiva
5 vajec
tuk a hrubá mouka na formu
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, pak do ní přidáme mléko a olej, nakonec mleté ořechy a směs mouky a kypřícího prášku.

  2. Do hotového těsta zamícháme kandované ovoce a nasekanou hořkou čokoládu a pak těsto urovnáme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou.

  3. Pečeme pod alobalem při teplotě 180°C asi 35 minut, pak alobal sundáme a dopečeme.

  4. Při pečení zkusíme špejlí, upečenou bábovku necháme ve formě částečně vychladnout.

  5. Pak ji opatrně vyklopíme. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu Ořechová bábovka s kandovaným ovocem a kousky čokolády

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: ořechová bábovka babovka z kandovaneho ovoce bábovka s kousky čokolády tvarohová bábovka s kandovaným ovocem bábovka skompotovanym s ovocem vyborna babovka orechova recept na bábovku z kandovaneho ovoce recept kousky cokolady ořechové bábovka recept čokoládová bábovka s ovocem bábovka s ořechy, čokoládou a kandovaným ovocem