

Bábovka Ekvádor
Suroviny asi 12
- 1 hrnek pomerančové šťávy z čerstvě vymačkaných pomerančů
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 hrnek oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 100 g kandovaného ovoce
- trochu sekaných ořechů
- tuk na vymazání formy
- hrubá mouka na vysypání formy
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny smícháme dohromady a hmotu nalijeme do vymazané, vysypané formy.
Pečeme na 175 stupňů asi 30-45 minut, podle výšky a velikosti formy.
Poznámka od kuchařky
Převzala jsem z "Pošli recept", ořechy jsou navíc. Zkoušela jsem i sušené ovoce a je to taky dobré.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bábovka Ekvádor
-
jejda, az ted jsem si vsimla, jaka je to krasna babovkova forma
-
děkuji a jsem ráda, že chutnalo.
-
jahodo, měla jsem ji v plánu o víkendu
a koukám, že to byla dobrá volba
určitě ji vyzkouším, už i pomeranče čekají v lednici
-
mam ju v oblubenych, ako bola vlozena. zabudla som uplne na nu , ako na smrt, no a ked ju odporucas...fakt ju co najskor treba urobit
-
Bábovka Ekvádor si zaslouží lepší pozornost, než měla doposud
, je to klasická olejová bábovka, ale díky pomerančové šťávě krásně voní. Místo kandovaného ovoce jsem dala sušená jablka,rozinky a brusinky. Takže ode mne jasný
1