Vepřová panenka Wellington s máslovou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatá vepřová panenka na lůžku ze žampionů a špenátu, zabalená v pancettě, a to vše v křupavém listovém těstě. Řeč je o slavném Wellingtonu. Jeho delší a náročnější…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 193 kJ / 285 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 15,00 g |
| – nasycené | 7,50 g |
| – nenasycené | 7,50 g |
| –– mononenasycené | 2,50 g |
| –– polynenasycené | 5,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 75 mg |
| Sodík | 2,00 g |
| Sůl | 3,75 g |
| Sacharidy | 2,50 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Šťavnatá vepřová panenka na lůžku ze žampionů a špenátu, zabalená v pancettě, a to vše v křupavém listovém těstě. Řeč je o slavném Wellingtonu. Jeho delší a náročnější…
Traduje se, že špagety Carbonara vznikly v Římě. Ale s jistotou nemůžeme tvrdit ani to, že je opravdu vymysleli Italové. Ať je to s jejich původem jakkoliv, zásadní jsou…
Jedním z nejznámějších italských těstovinových pokrmů jsou špagety carbonara. Chutný a rychlý pokrm, který zvládne uvařit i začátečník. Zkuste je podle tohoto receptu,…
V hedvábně hladké omáčce z vajec, slaniny a tvrdého sýra a vonící po česneku, takové jsou lahodné těstoviny carbonara. Chcete-li si opravdu pochutnat, použijte právě…
Jak na krémovou polévku jen z několika základních surovin? Restovanou cibuli s česnekem stačí s bramborami uvařit ve vývaru, rozmixovat dohladka a spojit se smetanou. Na…
Kohout na víně v pomalém hrnci je snadné a výborné jídlo s opravdu lahodnou omáčkou. Pomalý hrnec je skvělý pomocník, který šetří čas a dokáže i z tužšího masa vytvořit…
Zřejmě nejoblíbenější maso v českých domácnostech připravíme pod taktovkou Mirka Kaliny. Vepřovou panenku naplníme rafinovanou nádivkou ze sušených švestek a připravíme…
Na velke panvi rozpalime olej na stredni teplote, pridame cibuli a italskou slaninu "Pancetta" a zpenime do zlatova. Pridame nakrajena konzervovana rajcata a sul ( jen…
Jednoduché a rychlé, takové jsou špagety se slaninou a rajčaty. Olivový olej, čerstvá bazalka a chuť vyzrálých rajčat vás během chvíle přenesou až ke Středozemnímu moři.…
Stehna rozdělíme v kloubu, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ve směsi oleje a másla ze všech stran dozlatova. V závěru je posypeme sušeným česnekem. Žampióny obalíme…
Tento recept na tradiční italské těstoviny je zárukou toho, že všem u stolu bude chutnat. Špagety jsou krémové díky spojení žloutků a parmezánu, které doplňuje dokřupava…
Uvaříme špagety podle návodu na obalu (al dente).Mezitím nakrájíme houby na větší kousky, na kostičky špíček a slaninu. Na pánvi osmažíme na lžíci másla a lžičce oleje…
Tagliatelle se díky svému plochému tvaru výborně pojí s krémovými omáčkami. V tomto receptu se promíchají s voňavou směsí lesních hub, pancetty, česneku a smetany. I…
Do vroucí vody dáme vařit špagety podle návodu. V mističce si rozkvedláme žloutky, spolu s lžícemi vody ze špaget, solí, pepřem a parmazánem.Na olivovém oleji oprančíme…
Kančí plec naporcujeme na stejnoměrné kostky. Mletým kmínem a solí bohatě potřeme naporcovanou plec. Maso uložíme nejméně na 5 hodin do lednice. Maso prudce opečeme na…
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a připravuje se na mnoho způsobů. V naší kuchyni není tak častá, většinou jí připravujeme jako přílohu k masu či omáčkám. Další…
Salát ideální jako lehká večeře, nebo příloha k pečenému masu. Nabídnout ho můžeme i při letním grilování. Podáváme ho následně po dokončení přípravy, aby se zachovala…
S kohoutím masem se nejčastěji setkáme ve francouzské kuchyni. Díky přípravě sous-vide zůstane maso krásně šťavnaté a zachová si více chuti. Maso perfektně doplní…
Oříšky opražíme a vymneme ze slupek - několik oříšků nasekáme nahrubo na ozdobu. Chřestu ulomíme dřevnaté konce (ty využijeme na nějaký vývar) a nakrájíme na kousky …
Špagety Carbonara patří mezi italské speciality, které jsou proslulé po celém světě. Na jejich přípravě už si nejeden kuchař vylámal zuby. Přitom stačí dodržet pár…
Díky parnímu hrnci můžeme vařit jednoduše a zdravě a jídlo si tak uchová více vitamínů. Kapří maso provoněné čerstvými bylinkami a pestrá zeleninová směs z parního hrnce…
Zapneme troubu na 200 °C. Těsto rozbalíme a přendáme s papírem na plech. Okraje těsta přehneme cca 1,5 cm dovnitř, potřeme rozšlehaným žloutkem (zbylý dáme zpět do…
Sivena nafiletujeme.Začneme s přípravou hráškového pyré. Na másle orestujeme najemno najkrájenou pancettu, cibuli a česnek, podlijeme vývarem a přivedeme k varu.Přidáme…
Kuřecí prsa prořízneme, ale na konci nedořízneme, čímž nám vznikne tzv. „motýl“.Takto připravená kuřecí prsa lehce rozklepeme - opatrně, aby se maso neprotrhlo. Bohatě…