Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Recept ještě nebyl hodnocenTraduje se, že špagety Carbonara vznikly v Římě. Ale s jistotou nemůžeme tvrdit ani to, že je opravdu vymysleli Italové. Ať je to s jejich původem jakkoliv, zásadní jsou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 193 kJ / 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 15,00 g |
– nasycené | 7,50 g |
– nenasycené | 7,50 g |
–– mononenasycené | 2,50 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 3,75 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Traduje se, že špagety Carbonara vznikly v Římě. Ale s jistotou nemůžeme tvrdit ani to, že je opravdu vymysleli Italové. Ať je to s jejich původem jakkoliv, zásadní jsou…
V hedvábně hladké omáčce z vajec, slaniny a tvrdého sýra a vonící po česneku, takové jsou lahodné těstoviny carbonara. Chcete-li si opravdu pochutnat, použijte právě…
Jedním z nejznámějších italských těstovinových pokrmů jsou špagety carbonara. Chutný a rychlý pokrm, který zvládne uvařit i začátečník. Zkuste je podle tohoto receptu,…
Šťavnatá vepřová panenka na lůžku ze žampionů a špenátu, zabalená v pancettě, a to vše v křupavém listovém těstě. Řeč je o slavném Wellingtonu. Jeho delší a náročnější…
Tento recept na tradiční italské těstoviny je zárukou toho, že všem u stolu bude chutnat. Špagety jsou krémové díky spojení žloutků a parmezánu, které doplňuje dokřupava…
Salát ideální jako lehká večeře, nebo příloha k pečenému masu. Nabídnout ho můžeme i při letním grilování. Podáváme ho následně po dokončení přípravy, aby se zachovala…
Kančí plec naporcujeme na stejnoměrné kostky. Mletým kmínem a solí bohatě potřeme naporcovanou plec. Maso uložíme nejméně na 5 hodin do lednice. Maso prudce opečeme na…
Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety.Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm osmažíme najemno nakrájenou půlku cibule, přidáme nakrájenou pancettu a zatáhneme.…
Na velke panvi rozpalime olej na stredni teplote, pridame cibuli a italskou slaninu "Pancetta" a zpenime do zlatova. Pridame nakrajena konzervovana rajcata a sul ( jen…
Cibuli rozkrojíme, sloupneme a nasekáme nadrobno, očištěný česnek nakrájíme na plátky. Pancettu nebo slaninu nakrájíme na kostičky. Podle návodu na obalu dáme vařit…
Díky parnímu hrnci můžeme vařit jednoduše a zdravě a jídlo si tak uchová více vitamínů. Kapří maso provoněné čerstvými bylinkami a pestrá zeleninová směs z parního hrnce…
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a připravuje se na mnoho způsobů. V naší kuchyni není tak častá, většinou jí připravujeme jako přílohu k masu či omáčkám. Další…
Špagety Carbonara patří mezi italské speciality, které jsou proslulé po celém světě. Na jejich přípravě už si nejeden kuchař vylámal zuby. Přitom stačí dodržet pár…
Zapneme troubu na 200 °C. Těsto rozbalíme a přendáme s papírem na plech. Okraje těsta přehneme cca 1,5 cm dovnitř, potřeme rozšlehaným žloutkem (zbylý dáme zpět do…
Stehna rozdělíme v kloubu, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ve směsi oleje a másla ze všech stran dozlatova. V závěru je posypeme sušeným česnekem. Žampióny obalíme…
Králičí hřbety odblaníme a rozdělíme každý na dva díly. Pořádně maso osolíme a opepříme. Uzenou pancettu nakrájenou na kostičky opečeme na pánvi, dokud nezezlátne.…
V hrnci osmahněte slaninu, na ní zpěňte cibuli. Pak osmahněte zeleninu. Na ni nalijte vodu z plechovek s mušlemi. Pokud vaříte z rybího masa, zalijte tím rybím vývarem.…
Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme. Na olivovém oleji opražíme na proužky nakrájenou pancettu a když začne vonět, přidáme cibuli. Když cibule zesklovatí, vrazíme…
Kohout na víně v pomalém hrnci je snadné a výborné jídlo s opravdu lahodnou omáčkou. Pomalý hrnec je skvělý pomocník, který šetří čas a dokáže i z tužšího masa vytvořit…
Panenku očistíme, odblaníme a nakrájíme tak na 10 cm špalíčky. Po tepelné úpravě se trochu zmenší, ale stačí na jednu porci o 3 plátcích. Houby očistíme, nakrájíme na…
Koktejlové minipizzy můžete připravit místo chlebíčků jako pohoštění pro návštěvu, nebo na silvestrovskou party. Kynutí těsta sice zabere nějaký čas, ale pak už je…
Kuřecí prsa prořízneme, ale na konci nedořízneme, čímž nám vznikne tzv. „motýl“.Takto připravená kuřecí prsa lehce rozklepeme - opatrně, aby se maso neprotrhlo. Bohatě…
Jednoduché pokrmy mají také své kouzlo, třeba takové smetanové těstoviny s uzeným lososem a zeleným chřestem, doplněné výraznou šalvějí. Jsou snadné na přípravu a vy je…
Do širokého kastrolu dáme sádlo, pokrájenou slaninu a pancettu. Jakmile se začnou rozpouštět přidáme pokrájenou cibuli a hned na to na plátky pokrájenná, opepřená a…