Rychlá večeře z vajec, salámu a knedlíků

vladi Kuchařka: vladi

Doba přípravy: 10 min. 2 - 3 porce Ostatní 9 názorů

Suroviny

zbylé bramborové knedlíky
uvařené brambory
salám (gothaj)
mražená zelenina
3-4 vejce
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme nakrájené bramborové špalíčky + vařené brambory, přidáme na kostičky nakrájený salám a mraženou zeleninku.

  2. Nakonec vše zalejeme rozkvedlanými vejci - osolíme, opepříme.

  3. Na talíři můžeme ozdobit čerstvou zeleninou (rajče, okurka apod.).

Poznámka

Tento můj recept vznikl, když jsem opravdu nevěděla, co udělat rychlého ze zbytků z předešlého dne. Snad Vám bude také tak chutnat jako nám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlá večeře z vajec, salámu a knedlíků

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Lenča: Ak je zelenina pozliepaná ľadovými kryštálmi, resp. "snehom", znamená o, že zelenina bola rozmrazená a opätovne zmrazená. A takú zeleninu netreba kupovať. Pri správnom zmrazovaní (teplota okolo -26°C) sa vnútri potraviny vytvárajú drobné kryštáliky, ktoré sú v nich rovnomerne rozmiestnené. Takto zmrazená potravina si zachováva všetky chuťové a biologické vlastnosti. Naopak, veľké kryštály sa vyvárajú len pri pomalom zmrazovaní pri nízkych teplotách a takto zmrazená potravina je skutočne nie chutná. Ale v mraziarňach je to nereálne, skôr pri domácom zmrazovaní.;-)

    Odpovědět

  • Lenča Lenča(neregistrovaná)

    Mám jen jednu připomínku k mražené zelenině- správně by se mělo dané množství propláchnout studenou vodou v sítku a nechat odkapat a potom použít běžným způsobem. Je to z toho důvodu, že ledové krystaly zkazí chuť každému jídlu. Z tohoto důvodu nekupuji mražené obalované sýry a ryby.

    Odpovědět

  • vladi vladi(autor receptu)

    PaCaOl:samozřejmě, že nevadí- alespoň je více fotek pro porovnání, tvoje "pánev" je krásně "baculatá"- také někdy přidávám mléko +děts. krupičku. Rychlovka -když se neví co uvařit.:-D;-)

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    Vděčné jídlo, u nás doma se tomu říká selská omeleta, nejraději když zbydou brambory, já ještě - na jednu pánev ke dvěma vejcím přiám dvě lžíce mléka, jednu lžičku mouky, rozkverlám v hrníčku a pak vše včetně cibule na měsíčky a jiné zeleniny a přísad zaleju, přiklopím poklíčkou, omeletka se krásně nafoukne a nabude. Jinak mám radši vše na jemnější nudličky ale to už jak kdo chce. Dovolila jsem si přidat i foto, doufám že neva.:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Úúúž letím s bodíkem!!! To jsme kdysi hodně dělávali, když nebylo moc peněz a bylo to hodně vděčné jídlo;-):yes:

    Odpovědět

  • barbra barbra

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Taky dělávám ze zbytků různé variace a kupodivu vždy je to dobré.

    Odpovědět

  • Dadula Dadula

    Vypadá krásně barevně a navíc chutně.. ukládám si :-)

    Odpovědět

  • mneneznas mneneznas

    Takto "likviduji" zbytky brambor často je to rychlé a vždy chutné:yes::yes:posílám bod

    Odpovědět

Tématické fráze: zbylé brambory na panev pánev co dům dal omeleta co dům dal rychlá večeře vejce k večeři rychlá večeře recept beskydská omeleta recepty z lednice bramborovy knedlik vecere večeře vejce vejce na večeři recepty na rychlou večeři nadivka co dum dal brokolicova amoleta knedliky s vejci a salámem večeře recepty jidlo z vajec a salámu knedlíky v hrníčku ze se salámem vejce večeře recepty rychlá večeře