

Rychlá večeře z vajec, salámu a knedlíků
Suroviny 2 - 3 porce
- zbylé bramborové knedlíky
- uvařené brambory
- salám (gothaj)
- mražená zelenina
- 3-4 vejce
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Na oleji osmažíme nakrájené bramborové špalíčky + vařené brambory, přidáme na kostičky nakrájený salám a mraženou zeleninku.
Nakonec vše zalejeme rozkvedlanými vejci - osolíme, opepříme.
Na talíři můžeme ozdobit čerstvou zeleninou (rajče, okurka apod.).
Poznámka od kuchařky
Tento můj recept vznikl, když jsem opravdu nevěděla, co udělat rychlého ze zbytků z předešlého dne. Snad Vám bude také tak chutnat jako nám.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlá večeře z vajec, salámu a knedlíků
-
Lenča: Ak je zelenina pozliepaná ľadovými kryštálmi, resp. "snehom", znamená o, že zelenina bola rozmrazená a opätovne zmrazená. A takú zeleninu netreba kupovať. Pri správnom zmrazovaní (teplota okolo -26°C) sa vnútri potraviny vytvárajú drobné kryštáliky, ktoré sú v nich rovnomerne rozmiestnené. Takto zmrazená potravina si zachováva všetky chuťové a biologické vlastnosti. Naopak, veľké kryštály sa vyvárajú len pri pomalom zmrazovaní pri nízkych teplotách a takto zmrazená potravina je skutočne nie chutná. Ale v mraziarňach je to nereálne, skôr pri domácom zmrazovaní.
-
Mám jen jednu připomínku k mražené zelenině- správně by se mělo dané množství propláchnout studenou vodou v sítku a nechat odkapat a potom použít běžným způsobem. Je to z toho důvodu, že ledové krystaly zkazí chuť každému jídlu. Z tohoto důvodu nekupuji mražené obalované sýry a ryby.
-
PaCaOl:samozřejmě, že nevadí- alespoň je více fotek pro porovnání, tvoje "pánev" je krásně "baculatá"- také někdy přidávám mléko +děts. krupičku. Rychlovka -když se neví co uvařit.
-
Vděčné jídlo, u nás doma se tomu říká selská omeleta, nejraději když zbydou brambory, já ještě - na jednu pánev ke dvěma vejcím přiám dvě lžíce mléka, jednu lžičku mouky, rozkverlám v hrníčku a pak vše včetně cibule na měsíčky a jiné zeleniny a přísad zaleju, přiklopím poklíčkou, omeletka se krásně nafoukne a nabude. Jinak mám radši vše na jemnější nudličky ale to už jak kdo chce. Dovolila jsem si přidat i foto, doufám že neva.
-
Úúúž letím s bodíkem!!! To jsme kdysi hodně dělávali, když nebylo moc peněz a bylo to hodně vděčné jídlo
-
-
Taky dělávám ze zbytků různé variace a kupodivu vždy je to dobré.
-
Vypadá krásně barevně a navíc chutně.. ukládám si
-
Takto "likviduji" zbytky brambor často je to rychlé a vždy chutné
posílám bod