

Vepřová játra restovaná s pancettou
Suroviny 4 porce
- 500 g vepřových jater
- 50 g pancetty
- 50 g uzené slaniny
- 2 PL vepřového sádla
- 1 ks cibule
- pepř
- škrobová moučka
- sůl
Postup přípravy receptu
Do širokého kastrolu dáme sádlo, pokrájenou slaninu a pancettu.
Jakmile se začnou rozpouštět přidáme pokrájenou cibuli a hned na to na plátky pokrájenná, opepřená a obalená v moučce, játra.
Opékáme je a průběžně obracíme do doby než začne hnědnout cibulka.
Lehce dosolíme a podáváme s vařenými brambory (já je vařil v páře), pokropenými olejem s utřeným česnekem.
Pancetta a slanina dává játrům skvělou chuť.
Příloha - rajčatový salát.
Poznámka od kuchařky
Vhodná příloha je i tatarská omáčka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová játra restovaná s pancettou
-
-
JIŘINA HORKÁ: Pancetta je italská specialita. Jedná se o druh suchého masa, získaného z čerstvé vepřové slaniny, která se nakládá do soli. Používá se třeba do špaget Carbonara česky Uhlířina. U nás ji mají spíše ve speciálkách, já kupuji vždy tři balíčky v Chorvatsku - vydrží dlouho.
-
Mohu se zeptat co je ta pancetta?
-
Díky všem za komentáře a bodíky
.
-
My játra rádi
a tohle je taky prima recept na jejich přípravu
-
Krása,mňam
-
Mňam
-
Játra máme velmi rád.i vypadá ten recept moc lákavě dávám bod
-
krásné jídlo