Calamarata s vepřovým masem
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a…
Chlebovou patku si nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky, česnek na plátky a celer nastrouháme nahrubo. Do hrnce si dáme sádlo(olej), necháme hodně zahřát, osmažíme…
Špenátové noky osmahneme na troše olivového oleje do křupava. Mezitím si dáme osmažit na drobno pokrájenou cibulku, přidáme mletou sladkou papriku, zaprášíme moukou…
Plátky chleba přepůlíme a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme dozlatova. Odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Oloupaný křen nastrouháme na jemném struhadle…
Housku namočíme zhruba na 10 minut do vody a pak ji dobře vymačkáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mleté maso smícháme s houskou, cibulí, vejci, petrželkou a…
Tvarůžky nastrouháme najemno a smícháme s tvarohem. Směs lehce osolíme, opepříme a vmícháme asi půl lžičky sladké papriky a nasekanou pažitku. Tvaroh přendáme do…
Na roztopeném sádle zesklovatíme nadrobno nasekanou cibuli. Omyté a osušené hovězí nakrájíme na menší kousky a ty zprudka orestujeme v cibulce, aby se zatáhlo. Hned…
Zemiaky nastrúhame na strúhadle ako na placky. Pridáme ocedené lečo, 1 nadrobno narezanú cibuľu, prelisovaný cesnak, korenie podľa vlastnej chuti. Vajcia rozšľaháme s…
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova, přidáme hlívu ústřičnou. Přisypeme papriku, přidáme očištěné, na kostky nakrájené maso, které…
Karé podélně rozřízneme a vytvoříme tak plát masa. Na náplň smícháme všechno koření (nejvíce je rozmarýnu) s prolisovaným česnekem a trochou oleje. Vzniklou hustou…
Kuře kuchyňsky upravíme, naporcujeme a osolíme. Připravíme si těstíčko. Do misky dáme vejce, mléko, špetku červené papriky, hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva,…
Malé plátečky masa naklepeme, posolíme a vetřeme papriku. Na každý plátek položíme proužek salámu a proužek tvarůžků(z jednoho kulatého tvarůžku 4 proužky), zatočíme do…
Pľúcka, srdiečko a slezinu narežeme na malé kúsky, pridáme na kolieska narezaný pór, na hranolčeky narezanú mrkvu, cesnak a všetky koreniny. Premiešame a zalejeme…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku. Vložíme rebrá, posypeme ich nakrájaným cesnakom, vložíme tymián, osolíme, podlejeme vodou a dusíme…
Do hrnce nalejeme vodu a tuto přivedeme k varu, přičemž v momentě varu přidáme špetku soli a 400 gramů bezvaječných těstovin. Vaříme cca 8 - 9 minut. Čas od času…
Dýni uvaříme pár minut v páře, aby zůstala „al dente“.Celer nakrájíme na hranolky či kostičky, osolíme a okořeníme podle vlastní chuti – já dala pouze pepř a mletou…
Stehna umyjeme, nasolime a vlozime do hlbsieho hrnca. Ochutime korenim, zalejem smotanou rozmiesanou s kecupom, prilejeme troska vody a zakryte dusime na slabom ohni asi…
Koriandr a římský kmín podrtíme ve hmoždíři a smícháme se všemi přísadami na kořenící směs. Utřeme z nich pastu. Maso očistíme , vetřeme kořenící směs a necháme 20…
Stehýnka osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Naskládáme do pekáčku, podlejeme trochou vody a dáme péct asi na půl hodiny.Potom stehna vyjmeme a ve výpeku rozpustíme…
Z ingrediencí na placičky vytvarujeme placičky. :-) Dáme smažit na olej jako klasické karbenátky, po posledním otočení posypeme jednu stranu sýrem, dopečeme a vyndáme z…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme sladkou papriku, nasekaný česnek a hladkou mouku a vše necháme krátce, za stálého…
Cibuli nakrájíme na proužky, osmažíme jí na oleji, přidáme česnek na plátky a až se cibule osmaží, dáme všechny masáky nakrájené na hrubé větší kusy, přidáme veškeré…
Rajčata i bazalku jemně posekáme. V míse smícháme s ostatními surovinami.Osolíme a opepříme dle chutiMůže se namazat na pečivo, nebo dát do misky a namáčet do ní silné…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Harissa – poklad tuniské kuchyně: Pikantní pastu využijete na maso, do zeleninových směsí, do polévek i do salátů
Pečeme s Ivou: Pagáčky s klobásou zpestří pohoštění pro koledníky, ale skvělé jsou i jindy
Encyklopedie bylinek: Co sbírat o svatojánské noci a jak léčivky využít? Kapradí vás dovede k pokladu, třezalka ke klidu