Bengálské brambory

tejaja Kuchařka: tejaja

Bramborová jídla 0 názorů

Suroviny

500 g brambor
100 g másla
400 g hrášku
200 g kokosu
1 lžička cukru
2 lžičky kmínu
2 lžičky mleté papriky
pepř
sůl
1 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky nakrájame na menšie kocky a na masle dusíme 5 minút.

  2. Pridáme hrášok a kokos a dusíme ďalších 5 minút.

  3. Pridáme cukor, rascu, papriku, korenie a soľ. Podlejeme 2 dl vody a dusíme, kým nie sú zemiaky mäkké.

  4. Zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody.

  5. Podávame s plátkom mäsa, pečenou klobásou a pod.

Poznámka

Recept je z knihy "2000 receptů z české a zahraniční kuchyně".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bengálské brambory

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bengalske recepty