Cachochbilli

Meszarosovabolya Kuchařka: Meszarosovabol…

Doba přípravy: 1 hodina + príprava pre viac osôb Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

1500 g kuře (rozdělené na 17 dílů)
2 KL soli
2 KL čerstvě mletého pepře
1 KL mleté sladké červené papriky
3 PL másla
3 velké cibule
4 velké stroužky česneku
6 PL posekané petrželky
4 velké zralé rajčata (oloupané a nakrájené na plátky)
1 citron (pokrájený na plátky)
4 bobkové listy
125 ml kvalitního suchého bílého vína
na posypání:
bazalka
koriandr
kopr
1 PL Adžika
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zmiešame soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku a v tejto zmesi obalíme diely kuraťa.

  2. Na panvici rozohrejeme maslo a kura opečieme.

  3. Na dno maslom vymazaného pekáča dáme polovicu na drobno posekanej cibule, na ktorú rozložíme v jednej vrstve opečené kura a pokryjeme ho druhou polovicou cibule.

  4. Pokladieme plátkami cesnaku, zastrčíme plátky citronu, bobkové listy a posypeme petržlenovou vňaťou.

  5. Pokryjeme plátkami paradajok, pridáme aj šťavu z pasradajok a zalejeme bielym vínom.

  6. Prikryté pečieme v trúbe na 180 stupňoch 30-45 minút, až je mäso mäkké a takmer odpadáva od kosti.

  7. Odkryjeme, pridáme 1 PL adžiky, posypeme bylinkovou zmesou a necháme tiahnuť ešte 10 minút, aby sa prepojili chute.

  8. Necháme vychladnúť a odložíme do druhého dňa do chladničky. Pred podávaním zohrejeme a servírujeme s dusenou ryžou.

Poznámka

Zdroj: gruzínsky recept, čachochbilli je známa špecialita vo svete.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cachochbilli

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Nedávno jsem si koupila brožurku ze 40.let, ing.S. Tanatar - Ruská kuchyně (Pусская кухня), kde o tomto jídle píší:
    Oblíbené jídlo Gruzínců. Kusy skopového nakrájíme jako na guláš a dáme dusiti s trochou polévky. Osolíme a řádně opepříme. Zatím několik hlavic cibule nakrájíme na kolečka a usmažíme dorůžova. Před dodušením masa přidáme k němu oloupané a na čtvrtky nakrájené brambory i usmaženou cibuli. Vše společně dodusíme.

    Odpovědět

  • dakujem za pekné komentáre a za bodíky:-))

    Odpovědět

  • jajine jajine

  • tanika tanika

    pekné, pekné.... to treba vyskúšať +

    Odpovědět

  • rimanka rimanka

    krásné ... posílam bod

    Odpovědět

  • Janka, ano CL=čajová lyžička, ja som kura delila na 8 dielov a potom ešte na polovicu. Ani ja neviem, ktorý je ten 17. diel -možno krk:-D

    Odpovědět

  • misza misza

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No Ibi, to se mi líbí!!:-O, jen nevím, jak bych to kuře rozporcovala na 17 dílů:-D Jen dotaz- CL je čajová lžička?

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: čachochbilli z hovězího masa kuře čachochbilli čachonhbilli bažant na víně podle dity p kuř s nádivkou po myslivecku ruská specialita recept kruti krky od sef kuchare tanatar recepty príprava kuraťa drubezi maso maso

Zapomněl/a jsem heslo