Hovězí srdce na pepři

Suroviny

0,5 velkého hovězího srdce
sůl
0,5 sáčku celého pepře
cibule
na zásmažku asi 5-6 lžic oleje
4 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Srdce dobře omyjeme, alespoň zhruba z něj odřežeme tučné části a dáme uvařit do osolené vody do měkka. Zároveň s ním dáme vařit i pepř ve "vajíčku" na čaj nebo gázovém ranečku.

  2. Na oleji osmahneme drobně krájenou cibuli do světle zlata, přidáme mouku, chvilku také osmažíme a za stálého míchání metličkou zalijeme prochladlým vývarem ze srdce a minimálně 30 minut povaříme (po zavaření šťávy ji stačí promíchnout jen občas).

  3. Dosolíme, přecedíme, maso nakrájíme na plátky a vložíme do šťávy.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu Hovězí srdce na pepři

  • babca64 babca64

    Dělám ho také tak už léta, podle maminky v papiňáku, jen ho ještě prošpikuji :-8 . Chlapi ho raději s knedlíkem ale vnoučata jedině rýži. :-K:-K

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Tak to taky můžeme :yes::yes:+

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Tuto úpravu srdce máme moc rádi :-p:-8 +:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    cathleen:aha, tak díky, já myslela více, je to moc krásná barva,výstavní, fakt krásná:-K;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (autorka receptu)

    varilamyskakasicku: Ivi, jen na jedné, středně velké cibuli.

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    To je krásná barva :-O;-) uté omáčky ze srdce,na kolika cibulkách cca -jsi to dělala? Krásné, ted už zase papinák mám,zkusím,dělávám srdíčko hodně a často, ale jako gulášek, ale takto to zkusíme jinak:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (autorka receptu)

    :-Dkdopak má tak zvláštní smysl pro humor a přidal sem do podobných Hovězí srdce na paprice? Co mají ty dva recepty podobného?....áááá, už to vím! Jsou oba z hovězího srdce!:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (autorka receptu)

    Anna Kocikova::yes:jj, taky jsem včera uvažovala, jestli pod masko dát i kousek slaniny.....jsem ale ráda, že jsem ji nedala - šťáva je lehce pikantní a přitom i jemňounká:-O

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jééé:-DCathleen;-)vidím,že jsme měly stejné chutě:-p:yes:Moc príma jídlo,které máme rádi:-p+13:yes:To Tvé vypadá báječně:-KObčas dělávám,ale z vepřového srdíčka,to hovězí je málo kdy vidět:-/Jestli mohu přidat svou zkušenost s vařením v papiňáku pro majitele tohoto pomocníka,tak vepřové zrovna krájím na plátky a dusím 30minut a hovězí vařím 50minut vcelku:-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    cathleen - tak tuhle dobrotu jsem už dlouho nedělala :yes::-D musím sehnat to srdíčko a zrealizovat :-p

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

  • eva hubova eva hubova

    Krása:-p:-p:yes:+11

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    1974andrea: ja aj bravčové - vepřové najprv uvarím, až potom krájam atď. V uvarenom stave sa mi lepšie s ním pracuje, vykrajujú príp. zvyšky hadičiek, príp. kúsky tuku, ktoré by extra háklivému stravníkovi vadili.
    Recept je fajn, Cat. :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    cathleen:Takže rovnou na cibuli a zavřít ho do tlakáče, a je to:-D. Díky

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (autorka receptu)

    spagetka::-) neva, psala jsem vlastně totéž - hovězí srdíčko je někdy hodně tuhé a papiňák nemám....

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovězí srdce recept hovězí srdce hovezí srdce recepty recept na hovězí srdce recepty hovězi srdce recepty na hovězí srdce hovězí srdce-recepty vepřové srdce na pepři recept hovězi srdce hovezi na pepri jak uvařit srdce hovězí srdce v papiňáku recepty z hovězího srdce co uvarit z hoveziho srdce jak uvarit hovezi srdce hovězi srdcem recept z hovězího srdce hovězí srdce na slanině jak varit hovezi srdce jak uvařit vepřove srdce