Telecí líčka na červeném víně

Mirusha Kuchařka:

Jiné maso 12 názorů

Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů
Přidat další fotografii
57

Suroviny

Suroviny na líčka:
1 kg telecích líček
300-400 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
2 střední cibule
300 ml červeného vína
600 ml Demi glace (dá se koupit nebo den předem uvařit v nejhorším případě lze použít i silný vývar)
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
10 kuliček celého pepře
3 větvičky tymiánu
rozmarýn
sůl
mletý pepř
máslo
rostlinný olej
Suroviny na oblohu:
1 menší mrkev
1 menší petržel
4-5 žampiónů
velkolistá petržel
Suroviny na bramborovou kaši:
1 kg brambor
smetana
mléko
máslo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Postup na líčka:
    Maso osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova, aby se zatáhlo. Opečené maso vyjmeme, do kastrolu přidáme kořenovou zeleninu pokrájenou na kostičky, cibuli pokrájenou nahrubo, popřípadě dolijeme trochu oleje a opečeme dohněda. Poté zalijeme červeným vínem, přidáme opečené maso a počkáme, dokud se všechno víno nevyvaří. Zalijeme demi glace, přidáme koření, tymián, rozmarýn a dusíme pod pokličkou na velmi mírném ohni cca 4-5 hodin do úplného změknutí masa.

  2. Následně maso z omáčky vyjmeme a přes jemný cedník omáčku přecedíme.
    Nepasírujeme! Omáčku můžeme ještě dle potřeby trochu zredukovat. Nakonec ji zahustíme vychlazeným máslem nakrájeným na kostičky. Maso vrátíme do omáčky. Líčka servírujeme s bramborovou kaší, přelité omáčkou a s restovanou směsí hub, zeleniny a petržele.

  3. Postup obloha:
    Rozpálíme pánvičku, přidáme máslo a opečeme na něm mrkev a petržel nakrájenou na kolečka a žampiony nakrájené na čtvrtky. Přidáme velkolistou petržel a promícháme.

  4. Postup na kaši:

    Brambory uvaříme do měkka, scedíme a vrátíme na sporák a necháme všechnu zbylou vodu odpařit z brambor. Jakmile se zbavíme zbývající vody, tak brambory pečlivě rozmačkáme. Nejprve přidáme máslo a rozmícháme dohladka. Teprve poté přidáme smetanu a trochu mléka. Obojí jsme předem zahřáli. Dle chuti dosolíme. Kaši necháme před podáváním chvíli odpočinout.

Poznámka

Specialita z Café Imperial :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Telecí líčka na červeném víně

  • ksakru ksakru(neregistrovaný)

    nechci kecat, ale mám pocit, že telecí líčka jsou k sehnání pro Pražáky na Arbesově náměstí, tam mívají vše:-)
    Zítra se tam pro ně chystám a jak je nebudou mít, tak pláču:-//

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    U nás jsou k sehnání pouze líčka z vepříka;-):-)Hezký a lákavý receptík:-p+5:yes:jen ta doba úpravy:-Onic pro mě:-)

    Odpovědět

  • Mirusha Mirusha(autorka receptu)

    miccan: líčko je maso z tváře - ten "žvýkací sval" :-) Je úžasně jemný a chutný :yes:
    http://vladahadrava.xf.cz/pic/krava2.jpg na obrázku č.: 25

    Odpovědět

  • miccan miccan

    No fajn,recept super:-):-):-):yes::yes::yes:Len mi dievčatá prosím povedzte,čo sú hovädzie líčka? Aj keď už dávno nemám dvadsať, je fakt neviem,.čo to je....

    Odpovědět

  • maris maris

  • Mirusha Mirusha(autorka receptu)

    Jana Remková: Dobrota to je, já tomu říkám "nebe v hubě":-D Dobré je to i z hovězích, ty se seženou líp, max se prodlouží doba dušení...Chuťově jsou výraznější, ale to není na škodu :-)

    Odpovědět

  • Mirusha Mirusha(autorka receptu)

    holka ze severu: Hlásím, že Brno i Olomouc má :-)) Je to v regálu, kde je maso z dovozu, telecí líčka vozí z Holandska...

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Óó!!!! To bude dobrota!! jen mít ta telecí líčka. Masa je všeobecně dost a všeho, jen telecí na trhu moc není:-(. Tobě velký plus!!:-):yes:

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu

    Mirusha: No tak jsem na ně v Makru tedy nikdy nenarazila. A to už tam léta nakupuji :-) Možná se špatně dívám.. :-))

    Odpovědět

  • Mirusha Mirusha(autorka receptu)

    1974andrea: Telecí líčka se dají sehnat bez problému v Makru, jinak je to problém...Hovězí už se seženou líp a klidně se to může uvařit z nich...Většinou jsou ale v řeznictví pouze na objednávku...Ještě před pár lety se líčka brala jako "odpad" a dávaly se do uzenin, stálo to "pár korun", dnes je o ně boj a cena dvoj až trojnásobná...:-// ale za tu chuť to stojí....:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • 1974andrea 1974andrea

    Líčka a ještě k tomu telecí se u nás nedají sehnat, asi si je rozebírají rovnou řezníci:-((. Moc pěkný recept, který bych ráda vyzkoušela:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo