Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pepř celý - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Kuřecí polévka s bramborami

Kuřecí polévka s bramborami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Kuře vložit do hrnce a zalijeme vodou, přidáme citr. šťávu, sojovou omáčku, kostku bujónu, pepř a bobkový list (dala jsem to do vajíčka na čaj). Vaříme asi 45 minut.…

janatka

20 min

Rychlá ostrá bramboračka

Rychlá ostrá bramboračka

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Podzimní čas si žádá teplou polévku na zahřátí. Když do skromného základu bramborové polévky s pórkem a mrkví přidáte pořádnou porci česneku a chilli oleje, zahřeje vás…

Chlebajez

30 min

Medové koleno

Medové koleno

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

1. Vepřové koleno očistěte. Cibuli oloupejte a překrojte na poloviny. Kořenovou zeleninu nakrájejte na větší kousky. 2. Do vroucí osolené vody vložte pokrájenou…

SKADINKA

120 min

Davídkova nudlová polévka

Davídkova nudlová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do tlakového hrnce dáme vařit polévku, necháme jen kousek mrkve a pažitku. Uděláme knedlíčky. Očištěná játra rozmixujeme spolu s namočenou, vymačkanou houskou, dáme do…

Jaromira18

60 min

Uzená kýta s česnekovou omáčkou

Uzená kýta s česnekovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Uzené uvaříme v mírně osolené vodě a asi čtvrt litru vývaru uschováme.Cibuli nakrájíme a zpěníme ji na oleji a másle. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou a…

Eliza

80 min

Hohenwartské fazole s uzeným

Hohenwartské fazole s uzeným

Recept ještě nebyl hodnocen 3,8

Den předem namočené fazole uvaříme v papiňáku asi 30min v neosolené vodě s trojkořením, které máme v kovovém sítku. I s vývarem dáme do jiného hrnce a omyjeme papiňák. …

Martin z TNV

120 min

Nakládané cukety

Nakládané cukety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Cuketová úroda je zde a my stále přemýšlíme, co z této nízkokalorické zeleniny připravit. Cukety můžete naložit do lehce pikantního nálevu okořeněného kurkumou. Podávat…

Hřibová čalamáda

Hřibová čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Houbová čalamáda s paprikou, ve které zpracujeme přebytek hub. Použít se dají jak lesní houby, tak třeba i žampiony. Čalamádu využijeme například jako základ pod maso,…

Josef Stehlik

45 min

Kuřecí vývar s mrkvovými nočky

Kuřecí vývar s mrkvovými nočky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kuřecí vývar s mrkvovými nočky je sytá a hřejivá polévka, která spojuje tradiční chuť domácího kuřecího vývaru s jemnými a chutnými nočky z mrkve. Kombinace silného…

mika59

135 min

Okurky nakladačky

Okurky nakladačky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Domácí nakládané okurky nesmí chybět v našich spížích. Své využití najdou u spoustu různých pokrmů jako příloha, nedovedeme si bez nich představit například řízek,…

Irule

60 min

Předkrm z marinovaného lososa

Předkrm z marinovaného lososa

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Marinovaný losos je typická chuťovka spíše pro severské země. Zkuste si jej připravit i vy doma, k večeři nebo na významnou oslavu. Filet lososa je naložený 3 dny v…

Sulc od Fróni

Sulc od Fróni

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Příprava domácího sulcu se může zdát poněkud pracná a zdlouhavá, ale sami uvidíte, že výsledek stojí za to. Kvalitní a poctivý sulc, který v obchodě nekoupíte, můžete…

fotr.jan

180 min

Plzeňský špíglák

Plzeňský špíglák

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Názvem špíglák se v rybářském slangu označuje kapr lysec, kterého tentokrát připravíme s trochou dobrého piva. Kapra podáváme se zajímavou omáčkou s hrozinkami,…

Handour

50 min

Rybí salát l

Rybí salát l

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Tento salát je možné zhotovit z jakékoliv ryby. Není ani důležité, jak dobře je ryba vyfiletovaná, protože se v nálevu kosti rozpustí a žádné pak necítíte. Můžete vhodně…

cvrnda

40 min

Zelňačka s čočkou

Zelňačka s čočkou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Netradiční úpravu zelňačky najdete v tomto receptu. Klasickou kombinaci zelí, klobásy a hub doplní povařená čočka, která poslouží také k jejímu zhuštění. Polévka je tak…

poslirecept

90 min

Dvojctihodná zelňačka

Dvojctihodná zelňačka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dvojctihodná zelňačka se dvěma druhy klobás vás v chladném období doslova postaví na nohy. Kysané zelí má na tělo doslova zázračné účinky, polévka je velmi vydatná a…

Miru63

90 min

Naložené tofu

Naložené tofu

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Tofu je bohaté na bílkoviny, lehce stravitelné a navíc jej můžou nejen vegetariáni, ale také vegani. Jeho chuť je neutrální a tak má v kuchyni opravdu rozličné využití.…

Handour

15 min

Pečené cikánské koleno

Pečené cikánské koleno

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vepřové koleno je opravdovou pochoutkou. Zvlášť, když jej připravíme tak, že se maso doslova rozpadá, ale přitom má i kůrčičku. To nám zajistí jeho předvaření a následné…

recepty73

210 min

Nakládané pálivé cibulky

Nakládané pálivé cibulky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Drobné cibulky nakládané spolu s pálivými paprikami dodají vašemu jídlu pořádný říz. Můžete je podávat k masu, uzeninám, zapečeným těstovinám, nebo je přidat třeba do…

Slepičí polévka

Slepičí polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Slepici očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme přibližně 3 litry vody. Osolíme a na velmi mírném plameni pozvolna vaříme 2 hodiny.Po 2 hodinách mírného varu…

tiktak

210 min

Domácí kysané zelí - salátové

Domácí kysané zelí - salátové

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Sklenice kysaného zelí vám vydrží v chladu celou zimu. Kvašená zelenina podporuje trávení, zachovává cenné látky a obsahuje vitamíny. Připravte si pár sklenic podle…

Merylas

60 min

1 20 21 22 23 24 34