Krkovička v pivní omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenMaso omyjeme, osušíme a rozpůlíme a osolíme ze všech stran. Zelenimu nakrájíme na stejně velké kostky. Maso dáme na pánev a důkladně ze všech stran opečeme. Poté přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso omyjeme, osušíme a rozpůlíme a osolíme ze všech stran. Zelenimu nakrájíme na stejně velké kostky. Maso dáme na pánev a důkladně ze všech stran opečeme. Poté přidáme…
Omyté maso dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme sůl, všechno koření a očištěnou zeleninu, přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni 1-2 hodiny, nezapomeneme sbírat pěnu…
Omyté a očištěné srdce dáme vařit s kořením a zeleninou. Vaříme do měkka cca 40 minut. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do růžové barvy. Před koncem přidáme nakrájený…
Drůbky dáme vařit do vody se zeleninou, solí a kořením, já vařím v Papinově hrnečku asi 20 min.Uvařené drůbky scedíme, vývar si ponecháme, drůbky taky, vyvařenou…
Kuřecí stehna zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, celý pepř, rozpůlenou cibuli, celé oloupané stroužky česneku a snítku libečku. Společně asi hodinu vaříme na mírném…
Postup na líčka: Maso osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova, aby se zatáhlo. Opečené maso vyjmeme, do kastrolu…
Dobře upečený bůček je lahodné jídlo. Je šťavnatý, měkký, s křupavou a zlatavou kůží. Pivní směs mu dodá ještě lepší chuť. Plátky bůčku podáváme se sladkou kořeněnou…
Nejprve si uvaříme jazyky doměkka ve slané vodě s pepřem, jalovcem, cibule a bobkového listu. Při vyndání jazyky očistíme (svlékneme) a nakrájíme na plátky. Cibuli si…
Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme. Cibuli nakrájíme na větší kousky, orestujeme dozlata na rozpáleném oleji, poté přidáme maso a necháme zatáhnout. Přidáme…
Marinádu rozšleháme do hladka, vznikne hustá krémovitá směs, chuť by měla mít kyselkavě nasládlou, barvu do žluta.Naložíme křidélka, u kterých raději uskřípneme špičky,…
Omyté kuřecí paličky a křídla zalijeme studenou vodou, přidáme koření, cibuli, sůl a zvolna vaříme doměkka. Jakmile je vše uvařené, přecedíme.Měkké kuřecí kousky vyjmeme…
Nasekanou cibuli osmahneme do skleněna na troše omastku v hrnci. Přidáme na kostičky nakrájenou (nebo hrubě strouhanou) kořenovou zeleninu a osmahneme. Přidáme bobkový…
Na domácí těstoviny používám nejraději mouku Semola rimacinata (granoro) krásně se vypracuje hebké vláčné těsto ze 100 g mouky, 1 vejce (dle potřeby krát 2,3 atd). Těsto…
Maso omyjeme a prošpikujeme. Dáme do studené vody i s ostatními přísadami a necháme pomalu vařit. Vývar použijeme na polévku (proto morkové kosti).Podáváme s vařeným…
Ze syrových nastrouhaných brambor (strouháme na drobné nudličky) vymačkáme vodu, osolíme je, přidáme vejce a polohrubou mouku. Vznikne tužší hmota, kterou vykrajujeme…
Silný slepičí vývar plný srdíček můžeme připravit nejen na svatého Valentýna. Vývar má díky protlaku výraznou barvu. Podáváme ho posypaný smaženými srdíčky, která…
Veškerou zeleninu(dle chuti) nakrájime na kousky a dáme vařit, vody dle mnonožství zeleniny.
Kuře naporcujeme, opláchneme a naskládáme do vyššího pekáče, přidáme na drobné kousky rozlámaný květák a na 1/4 pokrájené, vyčištěné papriky. Osolíme podle chuti,…
Králičí maso si můžeme připravit i trošku netradičně. Vařené maso naplníme do zelných závitků, které osmažíme a poté krátce zapečeme s rajčatovou omáčkou. K pokrmu…
Králičí maso si můžeme připravit i trošku netradičně. Vařené maso naplníme do zelných závitků, které osmažíme a poté krátce zapečeme s rajčatovou omáčkou. K pokrmu…
Slepici vaříme v osolené vodě, přidáme kuličky koření i bobkový list. Vaříme do změknutí masa, ale nepřeváříme, aby se maso dalo použít na další pokrmy. Já vařím v…
Oloupané a nakrájené brambory dáme do hrnce jako na bramboračku, přilijeme vodu, dáme koření a dáme vařit. Cibuli na oleji necháme zesklovatět a přidáme do toho…
Kuře vykostíme, sundáme kůži. Necháme stehna a prsa, ty nakrájíme na 8 kusů. V pekáčku na sporáku osmahneme nakrájenou na jemno cibulku, pórek, pepř, česnek.Přidáme kari…