Hovězí líčka na červeném víně s bylinkami
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí líčka očistíme a nakrájíme na porce. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev a petržel na půlkolečka, celer na kostky, špek také na kostky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí líčka očistíme a nakrájíme na porce. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev a petržel na půlkolečka, celer na kostky, špek také na kostky.…
Na domácí těstoviny používám nejraději mouku Semola rimacinata (granoro) krásně se vypracuje hebké vláčné těsto ze 100 g mouky, 1 vejce (dle potřeby krát 2,3 atd). Těsto…
Omytá žebra dáme vařit společně s kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a kořením. Vaříme doměkka, až maso jde dobře od kosti.Uvařenou polévku scedíme a maso od kosti…
Sváteční králičí vývar plný krásně barevné zeleniny vás zahřeje a skvěle zasytí. Netradiční šunkovo-sýrové knedlíčky jsou tak výborné, že se možná budete muset snažit,…
První den dáme vařit ovar. Nejdříve omyjeme a důkladně očistíme kolena od zbytků štětin. Poté alespoň ve dvou místech prořízneme kůži až ke kosti.Vložíme do velkého…
Do hrnce s osolenou vodou dáme skelety, prsa a vaříme na 95 °C cca 20 minut.Přecedíme přes čisté plátýnko do pomalého hrnce, (tak se zbavíme veškerého šumu) maso…
Názvem špíglák se v rybářském slangu označuje kapr lysec, kterého tentokrát připravíme s trochou dobrého piva. Kapra podáváme se zajímavou omáčkou s hrozinkami,…
Pokud máte rádi aspiky, tento sváteční vás rozhodně nezklame. Je skvěle dochucený a plný masa a zeleniny. Skvěle doplní váš slavnostní stůl. Vyzkoušejte ho, a rozhodně…
Asijská jídla si získávají v našem jídelníčku stále větší oblibu. Je to dáno i tím, že už jsou dostupné i různé ingredience pro přípravu indických a malajských pokrmů,…
Marinovaný losos je typická chuťovka spíše pro severské země. Zkuste si jej připravit i vy doma, k večeři nebo na významnou oslavu. Filet lososa je naložený 3 dny v…
Z kořenové zeleniny, hovězí oháňky a vepřových ocásků můžeme v pomalém hrnci připravit výbornou, vydatnou polévku. Můžeme ji podávat jen tak, nebo s chlebovými…
Voňavý a zlatý krůtí vývar se zeleninou dokáže dodat sílu a skvěle se hodí i na sváteční oběd. Díky tlakovému hrnci nezabere příprava tolik času. Podáváme ho s…
Proč nezkusit místo misky s obyčejným vaječným salátem, položit na velikonoční stůl obložený talíř ve tvaru roztomilé slepičky. Chvíle práce navíc bude odměněna…
Tento salát je možné zhotovit z jakékoliv ryby. Není ani důležité, jak dobře je ryba vyfiletovaná, protože se v nálevu kosti rozpustí a žádné pak necítíte. Můžete vhodně…
Vykuchané a omyté kuře vložíme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme solí, mletým pepřem, tymiánem a pod křídla a nohy vložíme kousky másla.Pokud použijeme čtvrtky či…
Slepici očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme přibližně 3 litry vody. Osolíme a na velmi mírném plameni pozvolna vaříme 2 hodiny.Po 2 hodinách mírného varu…
Kapra má většina z nás spojeného s vánočními svátky, ale vychutnat si ho můžete i v létě. Grilovaný kapr je krásně šťavnatý a křehký a příjemně voní po koření a kouři.…
Dušené zelí se zeleninou a klobásou je nápadně podobné oblíbenému slezskému pokrmu s názvem bigos. Jeho příprava je však poměrně zdlouhavá, proto pro vás máme recept,…
Snadná a levná polévka s vůní lesa. Houby, brambory a kmín jsou osvědčená kombinace, která po doplnění máslovou jíškou vytvoří lahodnou a sytou polévku pro celou rodinu.…
Do cca 2 litrů studené vody dáme pozvolna vařit maso, cibuli, přidáme pár kuliček celého pepře a sůl. Když je maso téměř měkké, vyndáme cibuli (dává se do polévky jen…
Kuřecí prsa naplněná hráškovou nádivkou se smetanovou omáčkou by byla skvělá i jen tak. Přidáte-li k nim ještě pečenou dýni, vznikne dokonalý jarní pokrm, který bude…
Grilované vepřové maso na pepři v omeletách je lahodný a originální pokrm, který kombinuje šťavnaté vepřové maso s pikantní pepřovou chutí a jemností nadýchaných omelet.…
Šťavnaté a rozpadající se hovězí maso, které krásně voní po česneku, s výbornou omáčkou. To je pokrm hodný svátečního obědu. Úplnou dokonalost dotváří baby karotka…
Je tu čas cuket. Nabízí se připravit z nich dobrou polévku. Přinesli jste si navíc z lesa pár hub? Přidejte cuketové polévce exkluzivní chuť navíc. Houbové škvarečky…