Vepřová plec s těstovinami

Vepřové maso Doba přípravy: cca 50minut 5 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca 50minut 5 názorů

Suroviny 4-5 porcí

6 plátků vepřová plec bez kosti
1 balík těstovin
6 plátků sýra
2 špetky nasekané bazalky
cibuli
pepř
sůl
olej na smažení
hladkou mouku
mléko nebo vodu

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit vodu na těstoviny, kterou osolíme a kápneme trochu oleje, když voda začne vřít, přidáme těstoviny, vaříme do měkka, scedíme, propláchneme vodou a zamícháme do nich nasekanou bazalku.

  2. Plátky plecka si zlehka poklepeme a z každé strany osolíme a opepříme, na pánvi rozehřejeme trošku oleje a maso necháme z každé strany jen zatáhnout. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.

  3. Hotové maso vložíme do zapékací mísy i s výpekem z masa, přidám cibuli a zalijeme vodou tak, aby maso plavalo.

  4. Dáme do rozehřáté trouby na 180°C asi na cca 20-30 minut, poté zahustíme a ještě vložíme na cca 10 minut do trouby.

  5. Těstoviny naservírujeme na talíř, zalijeme šťávou z masa, přidáme maso, na které vložíme plátek sýru a podáváme .

Poznámka od kuchařky

Maso můžeme klepat přes mikrotenový sáček.

Šťávu z masa zahustíme tím, že do sklenky dáme trochu mléka nebo vody, hladkou mouku, rozškvrdláme a vlijeme do šťávy zpět přes sítko. Pokud se sýr nerozteče, můžeme vložit na chvíli do mikrovlnné trouby .

Komentáře k receptu Vepřová plec s těstovinami

Tématické fráze: plecko s testovinami vepřové plecko s těstovinami vepřové plecko s testovinou vepřova plec bez kosti recepty vepřové maso s těstovinami vepřové plecko bez kosti recept vepřová plec plátky recepty vepřové s těstovinami veprova plec s testovinou větrníkové řezy lada hruska vepřová plec s těstovinou recept vepřové maso s těstovinami recepty vepřové maso na šťávě s testovinami plecko s těstovinama plecko s testovinou vepřové plecko recepty vepřové maso s těstovinou veprove s testovinou vepřové plátky s těstovinami maso na štávě s těstovinami