Sekaný krůtí máslový řízek

cathleen Kuchařka: cathleen

Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

500-600 g krůtího masa(ořezu)
50 g másla
2 vejce
sůl
mletý pepř
hrst petrželové natě
hladká mouka a strouhanka na obalení
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme. Žloutky utřeme s máslem, vmícháme do masa, můžeme přidat i trochu mléka, je-li směs hodně hustá.

  2. Osolíme a opeříme, přidáme sekanou petrželovou nať, promícháme a necháme aspoň 2 hodiny odležet v lednici.

  3. Bílky rozšleháme.

  4. Z masa tvarujeme malé řízky, které obalíme v mouce, namočíme v bílcích, obalíme ve strouhance a usmažíme dozlatova po obou stranách. Podáváme s brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 132 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sekaný krůtí máslový řízek

Tématické fráze: maslovy rizek sekaný přírodní máslový řízek mletý krůtí řízek krůtí mletý řízek přírodní sekaný máslový řízek krůtí mleté řízky mletý máslový řízek maslový řízek recept přírodní sekaný řízek sekaný řízek z krůtího masa drůbeží máslový řízek přírodní máslový řízek kruti mlety mlete kruti řizky sekaný řízek sekaný přírodní řízek sekaný kuřecí řízek sekaný kuřecí máslový řízek kuřecí máslový řízek malovy rizek z mleteho krutiho