Sekaný krůtí máslový řízek

cathleen Kuchařka: cathleen

Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

500-600 g krůtího masa(ořezu)
50 g másla
2 vejce
sůl
mletý pepř
hrst petrželové natě
hladká mouka a strouhanka na obalení
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme. Žloutky utřeme s máslem, vmícháme do masa, můžeme přidat i trochu mléka, je-li směs hodně hustá.

  2. Osolíme a opeříme, přidáme sekanou petrželovou nať, promícháme a necháme aspoň 2 hodiny odležet v lednici.

  3. Bílky rozšleháme.

  4. Z masa tvarujeme malé řízky, které obalíme v mouce, namočíme v bílcích, obalíme ve strouhance a usmažíme dozlatova po obou stranách. Podáváme s brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 133 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sekaný krůtí máslový řízek

Tématické fráze: maslovy rizek krůtí mletý řízek mletý krůtí řízek mletý máslový řízek sekaný přírodní máslový řízek krůtí mleté řízky přírodní sekaný řízek přírodní sekaný máslový řízek drůbeží máslový řízek přírodní máslový řízek sekaný řízek z krůtího masa maslový řízek recept mlete kruti řizky sekaný přírodní řízek sekaný kuřecí řízek kuřecí máslový řízek prirodni maslove rizky kureci sekany řízek sekany krůtí maso máslový řízek z krůtího masa

Zapomněl/a jsem heslo