Plněné papriky na smetaně

toprecepty.cz Kuchař:

Zeleninová jídla 1 názor

56

Suroviny

4 velké čerstvé papriky
4 dkg másla
2 dkg slaniny
kousek mrkve
celeru
petržele
cibule
2 lžíce hladké mouky
pepř
sůl
2 dl sladké (12%) smetany
ocet
špetka cukru
Nádivka:
40 dkg mletého masa
1 cibule
1 vejce
1 lžíce strouhanky
mletý pepř
sůl
Cibuli nakrájíme a vše promícháme
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semeníky a žebra a dobře omyjeme a naplníme masovou nádivkou.

  2. Drobně pokrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, přidáme naplněné papriky a celý pepř a krátce podusíme. Když cibule a zelenina zrůžoví, papriky podlijeme vodou a pečme pod pokličkou v troubě.

  3. Při dopékání podlijeme smetanou rozšlehanou s moukou a dopečeme. Papriky vyjmeme a omáčku rozmixujeme přidáme na papriky a ještě chvíli prohříváme.

Poznámka

Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněné papriky na smetaně

  • Drobek Drobek

    :-p Tak plněné papriky na smetaně jsem neznal, ale už znám. Moc se mi to líbí, sice rajskou moc rádi, ale změna neuškodí.;-)
    S vděkem jsem přijal fotku a na ní vidno červené papriky. Totiž, doma v Česku jsme tradičně a bez přemýšlení vařili ze zelených paprik. Až v Americku jsme přešli na červené papriky, z prostého důvodu - mají slabší slupku a jsou snáz stravitelné. :-))

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo