

Plněné papriky na smetaně
Suroviny
- 4 velké čerstvé papriky
- 4 dkg másla
- 2 dkg slaniny
- kousek mrkve
- celeru
- petržele
- cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
- 2 dl sladké (12%) smetany
- ocet
- špetka cukru
- Nádivka:
- 40 dkg mletého masa
- 1 cibule
- 1 vejce
- 1 lžíce strouhanky
- mletý pepř
- sůl
- Cibuli nakrájíme a vše promícháme
Postup přípravy receptu
Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semeníky a žebra a dobře omyjeme a naplníme masovou nádivkou.
Drobně pokrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, přidáme naplněné papriky a celý pepř a krátce podusíme. Když cibule a zelenina zrůžoví, papriky podlijeme vodou a pečme pod pokličkou v troubě.
Při dopékání podlijeme smetanou rozšlehanou s moukou a dopečeme. Papriky vyjmeme a omáčku rozmixujeme přidáme na papriky a ještě chvíli prohříváme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněné papriky na smetaně
-
Tak plněné papriky na smetaně jsem neznal, ale už znám. Moc se mi to líbí, sice rajskou moc rádi, ale změna neuškodí.
S vděkem jsem přijal fotku a na ní vidno červené papriky. Totiž, doma v Česku jsme tradičně a bez přemýšlení vařili ze zelených paprik. Až v Americku jsme přešli na červené papriky, z prostého důvodu - mají slabší slupku a jsou snáz stravitelné.