Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenV misce smícháme "suché" ingredience, pak přidáme vejce, zakysanou smetanu a vše důkladně promícháme. Ve vzniklé směsi pěkně "vymácháme" naklepané plátky masa a ukládáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V misce smícháme "suché" ingredience, pak přidáme vejce, zakysanou smetanu a vše důkladně promícháme. Ve vzniklé směsi pěkně "vymácháme" naklepané plátky masa a ukládáme…
Brambory omyjeme a dáme je ve slupce do hrnce vařit (nesolíme je). Mezitím mleté maso dáme do misky, osolíme ho, opepříme, přidáme mletou sladkou papriku a nakonec…
Šťavnatá sekaná ve smetanové omáčce z kořenové zeleniny je dobrou alternativou ke klasické svíčkové na smetaně. Sekanou i zeleninu připravujeme v jednom pekáčku a po…
Kuřecí vývar je všelék a dokáže postavit na nohy. Nejlepší je dlouho tažený, avšak ne vždy je na něj čas. Proto máme možnost jej uvařit v tlakovém hrnci, tedy papiňáku.…
Dostali jste chuť na českou klasiku? Máme pro vás recept na známou znojemskou omáčku, kterou si můžete připravit z hovězího nebo vepřového masa. Toto je asi jediné jídlo…
Samými dobrotami naplněné masové závitky zrovna volají po vidličce a noži. Připravte je třeba již o tomto víkendu své rodině. Přidejte i oblíbenou přílohu, určitě budou…
Připravte výborný přílohový bramborový salát. Je snadný na přípravu, nepotřebuje čas na odležení jako klasický připravovaný bramborový salát, protože se podává vlažný.…
V zimních měsících přijdou vhod sytá a horká jídla, nejlépe připravovaná v jednom hrnci. Dušené hovězí kostky se zeleninou jsou šťavnaté a maso se na talíři krásně…
Domácí zabijačkové pochoutky jsou velmi oblíbené. Sulc neboli huspeninu snadno vyrobíme z běžně dostupných surovin. Výtečně chutná, a navíc je díky kolagenu prospěšný…
Jednoduchý recept na jídlo z jednoho pekáčku, který lehce zvládne i začátečník. Pokud si chcete práci ještě více ulehčit, vyložte si pekáček pečicím papírem a nebude…
Tradiční lasagne s boloňským ragú, bešamelem a bohatou porcí sýra zná nejspíš každý. To by ale nebyla česká kuchařka, aby si recept neupravila. Nechte tentokrát italský…
Receptů, jak zužitkovat cuketu, není nikdy dost - a smažené cuketové karbanátky patří mezi ty, které si rychle oblíbíte. Jsou křehké, šťavnaté a díky sýru i česneku…
Býčí žlázy jsou specifickou surovinou, která má své fanoušky, ale také odpůrce. Při správné úpravě však mohou svou chutí překvapit. Křehké vnitřnosti jsou jemně…
Grilované krevety jsou skutečný gurmánský chuťový zážitek pro milovníky mořských plodů. Příchuť česneku a citronu dodá pokrmu na pikantnosti. A lehká křupavost s vůní…
I když zrovna nemáme čerstvou zeleninu, můžeme připravit výbornou zeleninovou polévku. Ve vodě zahuštěné jíškou povaříme mraženou zeleninovou směs, dochutíme a na závěr…
Rychlý a výborný salát, který nesměl chybět na žádné oslavě, zvládnete připravit během pár minut. Sterilovaný celer doplněný vařeným vejcem, salámem, cibulí a majonézou…
Kuřecí prso rozkrojíme na dva tenčí plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Na menší pánvičce rozpustíme máslo. Vsypeme kmín, česnek a petrželku. Necháme pár…
Kuřecí křídla rozdělte na dvě části. Horní část, resp. špičku křídla odstraňte. Vždy přelomte křídlo v kloubu a uřízněte tam, kde se zlomilo. Do kastrůlku dejte…
Okurku, papriky a rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme na drobnější tenké plátečky. Zeleninu dáme do misky. Sýr nakrájíme na malé kousky, ale…
Ještě teplý morek si vyklepneme do misky,přidáme lžíci mouky,2 lžíce strouhanky,žloutek,sůl,pepř,najemno nasekanou petrželku a zamícháme .Dle potřeby přidáme ještě…
Na tuku osmažíme cibule dohněda, potom vložíme maso nakrájené na kostky, přidáme papriku a protlak, restujeme dále a podle potřeby podlijeme vodou. Osolíme, opepříme,…
Pečená vepřová žebra, to je přímo hitparáda. A když je necháte dostatečně odležet v lahodné marinádě, o to větší chuťový zážitek vás čeká. V našem receptu nesmí chybět…
Očištěné a nakrájené hříbky (zmrazené rozmrazíme) osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme vodou a podusíme doměkka.Kuřecí maso nakrájíme na kostičky (nudličky), osolíme…
Pokud patříte mezi milovníky pikantních pokrmů, pak musíte vyzkoušet směs z leča a vepřového masa, na křupavé očesnekované topince. Tato minutka se skvěle hodí třeba k…