Jednoduchá minutková vepřová kotleta

Vepřové maso Doba přípravy: cca 15 minut 8 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca 15 minut 8 názorů

Suroviny 2 velké

4 plátky vepřové kotlety bez kosti (1 plátek silný cca 1,5 cm)
1 plátek másla 2 cm silný
3 lžíce oleje
sůl a pepř podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa otřeme čistým navlhčeným hadříkem, přes potravinářskou folii, nebo přes mikrotenový sáček velice slabě naklepeme. Plátky na okrajích mírně nařízneme, aby se při opékání nekroutily.

  2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej společně s máslem. Do horkého tuku dáme kotlety, které prudce opečeme 2 minuty z jedné a další 2 minuty z druhé strany.
    Poté kotlety opět otočíme a znova opečeme 2 minuty z každé strany.

  3. Ihned podáváme, mírně přelité výpekem z pánve. Solíme a opepříme až na talíři, každý podle své chuti.

  4. Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo brambory (hranolky) doplněné velkou mísou dobrého zeleninového salátu.

Komentáře k receptu Jednoduchá minutková vepřová kotleta

Tématické fráze: recept z plátků vepřové kotlety vepřové minutky vepřové plátky na minutky vepřová kotleta bez kosti recept vepřové kotlety recepty vepřová kotleta vepřová kotleta bez kosti minutkova kotleta vepřové kotlety vepřová kotleta bez kosti recepty kotlety recepty minutky vepřové minutkové plátky recepty kotleta na minutku vepřová kotleta plátky kotleta bez kosti recepty kotleta na pánvi vepřová kotleta jako minutka vepřová kotleta recepty minutkové kotlety vepřova minutka