

Tvarůžky v bramboráku
Suroviny
- Balení kulatých tvarůžku
- brambory
- vajíčko
- česnek
- hladká mouka
- majoránka
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Z nastrouhaných brambor, mouky, česneku, vajíčka, majoránky, soli a pepře si uděláme těsto na bramboráky.
Kolečka tvarůžek si obalíme v mouce a na olej si dáme kupku bramborového těsta. Na těsto dáme tvarůžek a přiklopíme druhou částí těsta. Smažíme dorůžova.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tvarůžky v bramboráku
-
IvanaLK: díky
-
Nedávno podobné dělal manžel, některé i s kouskem hermelínu. Je to moc dobré
-
Daranea: U nás taky velmi oblíbené!!
-
Už je to uděláno, už je to snědeno.
Manžel nadšen, ale pravda je, že jsem celou dobu smažení nadávala, že nemám lívanečník, dva kousky mi vytekly a hrozně prskaly, za sebe říkám, že je důležité mít husté těsto.
Jinak to byla mňamka, dala jsem si to jednou v hospodě, ale ty domácí jsou nějak lepší -
Lucinda: možná jsi dala málo těsta, ono to chce fakt dobře přiklopit. A ten lívanečník je dobrý nápad, jak je níže v komentících, v podstatě se ti to nemá kam roztéct Neboj, příště se povedou.
-
Jana Remkova:vypadají, jako bych je usmažila v jaru
celé obublinkované a zpěněné
-
Lucinda:to bude rukama, jinak to nevidím
-
Lucinda: tak to nevím, co jsi udělala špatně. Mi nikdy nic nevyteklo a smrad jsem necítila. Když ti tvarůžky vytekly ven, tak nevím, jak můžou vypadat bramoráky.
-
Teď jsem dosmažila. Všechno vyteklo ven, celý barák smrdí a bramboráky jsou hrozné!!!
-
Taky používám na smažení lívanečník
-
Tak nakonec vyhrál tvarůžek v bramboráku
, jen do těsta nedávám pepř. Dávala jsem jen půl kolečka - a půlit je podélně, když si Tonda koupil ty s dírkou uprostřed, byla docela fuška. Ale musím přiznat, že to bylo moc dobré.
Při smažení jsem si dala pozor a dávala jsem vyšší vrstvu těsta. Jedla jsem je až trochu schladlé, aby mi ten syreček nevytekl celý ven na talíř. Bala to fakt dobrota . Bodík letíííí
-
Tohle dělávám a je to výborné
-
No jo, to je dobrůtka... Ani hermelín na tento způsob není marný
. Poprvé jsem syrečky na tento způsob ochutnala v Olomouci (typicky...
) a párkrát jsem je dělala i doma - používám na ně lívanečník, to je přesná míra...
Jani, díky za připomenutí a bod můžu dát hned, anžto vyzkoušeno mám.