Tvarůžky v bramboráku

Jana Remkova Kuchařka:

Bezmasá jídla 13 názorů

518

Suroviny

Balení kulatých tvarůžku
brambory
vajíčko
česnek
hladká mouka
majoránka
sůl
pepř
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z nastrouhaných brambor, mouky, česneku, vajíčka, majoránky, soli a pepře si uděláme těsto na bramboráky.

  2. Kolečka tvarůžek si obalíme v mouce a na olej si dáme kupku bramborového těsta. Na těsto dáme tvarůžek a přiklopíme druhou částí těsta. Smažíme dorůžova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarůžky v bramboráku

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    IvanaLK: díky:-)

    Odpovědět

  • IvanaLK IvanaLK

    Nedávno podobné dělal manžel, některé i s kouskem hermelínu. Je to moc dobré :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Daranea: U nás taky velmi oblíbené!!;-)

    Odpovědět

  • Daranea Daranea

    Už je to uděláno, už je to snědeno.
    Manžel nadšen, ale pravda je, že jsem celou dobu smažení nadávala, že nemám lívanečník, dva kousky mi vytekly a hrozně prskaly, za sebe říkám, že je důležité mít husté těsto.
    Jinak to byla mňamka, dala jsem si to jednou v hospodě, ale ty domácí jsou nějak lepší ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Lucinda: možná jsi dala málo těsta, ono to chce fakt dobře přiklopit. A ten lívanečník je dobrý nápad, jak je níže v komentících, v podstatě se ti to nemá kam roztéct Neboj, příště se povedou. ;-);-)

    Odpovědět

  • Lucinda Lucinda(neregistrovaná)

    Jana Remkova:vypadají, jako bych je usmažila v jaru:-D celé obublinkované a zpěněné:-S

    Odpovědět

  • Ivona Ivona(neregistrovaná)

    Lucinda:to bude rukama, jinak to nevidím:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Lucinda: tak to nevím, co jsi udělala špatně. Mi nikdy nic nevyteklo a smrad jsem necítila. Když ti tvarůžky vytekly ven, tak nevím, jak můžou vypadat bramoráky.

    Odpovědět

  • Lucinda Lucinda(neregistrovaná)

    Teď jsem dosmažila. Všechno vyteklo ven, celý barák smrdí a bramboráky jsou hrozné!!! :-(

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Taky používám na smažení lívanečník :yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Tak nakonec vyhrál tvarůžek v bramboráku :yes::yes::yes:, jen do těsta nedávám pepř. Dávala jsem jen půl kolečka - a půlit je podélně, když si Tonda koupil ty s dírkou uprostřed, byla docela fuška. Ale musím přiznat, že to bylo moc dobré.:-p:-p:-p Při smažení jsem si dala pozor a dávala jsem vyšší vrstvu těsta. Jedla jsem je až trochu schladlé, aby mi ten syreček nevytekl celý ven na talíř. Bala to fakt dobrota . Bodík letíííí ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle dělávám a je to výborné :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    No jo, to je dobrůtka... Ani hermelín na tento způsob není marný :-p. Poprvé jsem syrečky na tento způsob ochutnala v Olomouci (typicky...;-)) a párkrát jsem je dělala i doma - používám na ně lívanečník, to je přesná míra...:-)
    Jani, díky za připomenutí a bod můžu dát hned, anžto vyzkoušeno mám :-p.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo