Čočková polévka s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenČočku přebereme, dáme vařit spolu s nakrájenými houbami, mrkví, řapíkatým celerem, přidáme česnek, pepř, sůl, majoránku a necháme vařit do změknutí. Mezitím si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočku přebereme, dáme vařit spolu s nakrájenými houbami, mrkví, řapíkatým celerem, přidáme česnek, pepř, sůl, majoránku a necháme vařit do změknutí. Mezitím si…
Cviklu (surovú) nastrúhame najemno.Pridáme jemne vyžmýkanú (nie úplne) a pokrájanú kapustu, najemno narezanú cibuľu, vajcia a premiešame.Pridáme múku, majoránku, korenie…
Maso osolíme, opepříme a každý plátek potřeme prolisovaným stroužkem česneku. Obalíme ve strouhance a odložíme. V misce rozšleháme vejce se smetanou, dijonskou hořčicí…
Směs salátů propláchneme, kuřecí filety nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a velmi pomalu smažíme na oleji. Až jsou kousky měkké,…
Slaninu nakrájame na malé kocôčky a dáme na panvicu vyškvariť. V polovici praženia, keď pustí tuk, pridáme na polkolieska nakrájanú cibuľu, narezané paradajky, na…
Prebratú ryžu prepláchneme v sitku pod studenou vodou a scedíme. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V hrnci na 1 lyžici oleja ju 2 minúty opekáme dosklovita.…
Omytý římský salát necháme okapat a vložíme do mísy.Do mixéru vložíme majonézu, strouhaný parmazán, stroužek česneku, hořčici, ančovičky a kapku vody. Rozmixujeme a…
Na rozehřátý olej dejte brambory, cibuli a česnek. Za občasného míchání asi 5 minut smažte na mírném ohni. Přidejte mleté koření a ještě 1 minutu smažte. Přidejte…
Králíka naporcujeme, naložíme do smíchaných ingrediencí a necháme nejméně 2 dny uležet.Potom upečeme.Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoli úpravě a nebo také rýže.
Maso si nařežeme jak se komu zlíbí a lehce naklepeme. Vymícháme si těstíčko do kterého namáčíme jednotlivé kousky a smažíme v oleji na střední teplotu - víckrát otáčíme,…
Z panenky nebo hřbetu, popř. kuřecích prsou si nakrájíme medailonky, do každého uděláme nožem otvor a zasuneme do něj předem namočené meruňky a snítku rozmarýnu. Meruňky…
Z másla a mouky vytvoříme světle žlutou jíšku, zalijeme mlékem a dobře promícháme, aby se nám netvořily hrudky. Ochutíme solí a pepřem a provaříme asi 5 minut. Pokud se…
Cibuli nakrájíme nadrobno, na pánvi (já to dělám ve VOKU) rozehřejeme olej a přidáme cíbuli. Orestujeme dozlatova a přidáme maso, které restujeme cca 3min. Přidáme…
Měkký tvaroh spolu s mlékem (smetanou) dobře promícháme, metanu nebo mléko přidáváme postupně, podle hustoty tvarohu. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, pažitku,…
Krkovičku omyjeme, osušíme a okraje nařízneme. Osolíme a opepříme.Smícháme marinádu, do které maso s cibulí namočíme. Necháme uležet nejméně dvě hodiny, ideálně na 24…
Předehřejete si troubu na 200 st., horkovzdušnou na 180 st. Scedíte cizrnu a nasypete ji do mísy, posypete paprikou, kmínem, drceným chilli, solí a pepřem a zakápnete…
Játra očistíme a nakrájíme. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Necháme rozvonět a přihodíme játra.…
Horní kost stehen odkostíme a vyjmeme. Česnek utřeme s troškou soli a potřeme pastou vnitřky stehen. Z klobásy ukrojíme cca 6 cm, podélně ji rozkrojíme a do prostoru,…
Očistenú mrkvu nakrájame na menšie kúsky , dáme na pečiaci papier, posolíme.Do oleja pretlačíme cesnak, vmiešame korenie.Zmiešame s mrkvou, dáme piecť prikryté alobalom…
Květák omyjeme, zbavíme listů a rozebereme na růžice. Větší překrájíme klidně na čtvrtiny. Skládeme je raději košťálky dovnitř, půjde nám to tak lépe. Zalijeme lákem a…
Cibuláček (mletou uzeninu) smícháme s hořčicí, kečupem, worcesterem, solí, pepřem a nasekanou cibulkou.Podáváme s topinkami.
Do cca 150 ml vlažnej vody dáme cukor, lyžicu múky, rozdrobíme droždie, zamiešame a necháme cca 20 minút stáť v teple.Múku preosejeme, vmiešame soľ, pridáme kvások.…
Ze surovin (kromě solamylu) vyšleháme nálev.Maso nařežeme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou a obalíme v solamylu.Naložíme do nálevu a…
1. Rillettes používám čerstvě udělané, pokud použijete z lednice, nejdřív na pánvi rozehřejte a dejte do cedníku pořádně okapat. 2. Formu vymažeme sádlem - ideálně…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Francouzský král Ludvík XIV. spořádal čtyři talíře polévky i celého bažanta a snědl tolik hrášku, že to málem nepřežil
Římané věřili, že přináší štěstí: Celer je přírodní afrodisiakum plné vitamínů
Domácí vánoční Salko: Je skvělé jako základ likérů, uplatní se do krémů i pro výrobu fantastických Rafaello kuliček