

Masové kuličky v jemné sýrové omáčce s fazolkami a brokolicí
Suroviny 4 porce
- 400 g mletého masa (hovězí nebo 1:1 vepřové:hovězí)
- 1 včerejší rohlík
- 5 lžic mléka
- strouhanka
- 1 stroužek česneku
- 200 g zelených fazolových lusků
- 300 g brokolice
- 180 g taveného sýru bez příchuti
- 100 g pomazánkového másla
- 150 ml smetany ke šlehání
- 150 ml mléka
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a v mléku namočený rohlík.
Dobře promísíme a přidáme tolik strouhanky, aby šly tvarovat kuličky.
Vytvoříme kuličky velikosti pingpongového míčku a asi 20 minut je pečeme v horké troubě při 180°C.
Mezitím asi tři minuty povaříme brokolici a fazolky v osolené vodě a scedíme.
V kastrolku rozpálíme máslo, zasypeme ho hladkou moukou, umícháme světlou jíšku a zředíme ji mlékem a smetanou.
Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vložíme tavené sýry a pomazánkové máslo.
Necháme rozpustit, omáčku dochutíme a přidáme fazolky, brokolici a masové kuličky.
Podáváme s těstovinami nebo noky.
Poznámka od kuchařky
Tento pokrm bývá zařazován do denního menu mé oblíbené restaurace.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Masové kuličky v jemné sýrové omáčce s fazolkami a brokolicí
-
dexulka: Děkuju, ta fotka je moc krásná.
-
Tak jsem si dala práci a uvařila tento recept k nedělnímu obědu a moc jsme si všichni pochutnali
Kuličky jsem opekla na sucho na teflonové pánvi a omáčku jsem malinko pozměnila z dostupných ingrediencí,ale i tak se to myslím povedlo
Posílám foto i bod a určitě zopakuji
-
Sympatické papání už na pohled a na přečtení
-
Posilam dalsi bodik, bude to skvele.
-
Moc jedlé
+14
-
Nádhera, hned bych si dala
.
-
Dano
, to se omlouvám
, ale tyto fotky mně ležely na kartě asi týden, než jsem je sem i s receptem vložila... Nějak na ně pořád nedocházelo, ale teď jsem ráda, protože vidím, že se líbí.
Všem moc děkuji za zájem a uvařte si, to by byla nejkrásnější pochvala - kdyby chutnalo v reálu a v jiné kuchyni, než v té mé. -
Eli,víš kolik je hodin?Kdo to má vydržet?Po těch Tvých fotečkách mám zas na něco chuť.
Ale receptík perfekt!
-
Jo, Endy, tak tam se mi také stýskalo po dobrém jídle...
. Ale stejně na to ráda vzpomínám, v Sarmu nám (ale často jen mně samotné) bylo hezky... V Bělohradě docela dobře vaří U kapra na náměstí, Na mostě takový obyčejný standard, ale opravdu dobře jsme se najedli v takové putyce u hřbitova - z náměstí kolem říčky dál (jakoby za tu pizzerii na rohu). Jinak jestli jste autem, doporučuji Jičínskou restauraci U piráta (mají web), nebo Dvůr Králové - mexická restaurace Slunce.
Ale varuju před Lázeňským domem na bělohradském náměstí, sice levné a lidové, ale nepochutnáte si a jen vyhodíte peníze...
A v Nové Pace určitě navštivte Ježkův statek, tam vaří dokonalou domácí kuchyni, skutečně výborná restaurace, poctivá kuchyně a výborně vychutnaná. Jako předkrm doporučuji krémovou česnečku, byla nezapomenutelná. -
Eli, prosím aspoň jednu porcičku zaslat obratem do Sarma v Bělohradě, je to luxus a díky za ZS
-
No to je nádhera
+1
-
Vypadá to dobře
-
Krásně jedlé
-
Hmmmm..
-
úúúžasně fotogenické papáníčko