

Panenka s koriandrovou omáčkou
Suroviny
- vepřová panenka (množství podle počtu lidí)
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku na plátky
- 1-2 jarní cibulky na tenká kolečka
- 250 ml šlehačky
- 1 lžička citronové šťávy
- 1/4 hrnku čerstvého koriandru nasekaného
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Dáme smažit na rozpálený olej a smažíme naprudko asi 2 minuty z každé strany.
Na omáčku: Lžíci oleje necháme rozehřát a vložíme česnek a cibulku.
Smažíme na mírném plameni za neustálého míchání asi 2 minuty.
Poté přidáme smetanu a 4 minuty mícháme.
Poté přidáme koriandr, citronovou šťávu, sůl a pepř. Ještě asi 1 minutu promícháváme a pak odstavíme.
Omáčku můžeme zahustit ještě hladkou moukou.
Podáváme s nudlemi nebo rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Panenka s koriandrovou omáčkou
-
Já sice těstoviny moc nemusím, ale tyhle vypadají skvěle
-
Pripisuji 5. bod, jednoduchy a urcite vyborny recept.
-
Pěkný recept
+
-
Klariska:tady je ta chuť malinko přiblížená,jestli to pomůže....
http://www.srecepty.cz/ingredience/koriandr
-
Krásné foto a koriandr už vykukuje na parapetu
-
Ráda bych popsala jeho chuť, ale asi to nedokážu
někomu chutná, někomu ne ..
já ho mám doma v květináčku a dávám hlavně do salátů
-
Moc hezký recept
+
Já také neznám čerstvý koriandr,může to být zajímavá chuť
-
Velmi jednoduchý a přesto pěkný recept a moc pěkně to vypadá
. Dá se nějak popsat, jak čerstvý koriandr chutná? Nikdy jsem ho neměla.
-
Hezký recept, mám koriandr moc ráda, jen pro manžela jej nahrazuji petrželkou
.