Dušený pórek

Navir Kuchařka: Navir

Doba přípravy: cca 70 minut 4 porce Zeleninová jídla 1 názor

Suroviny

1 velký pórek (nebo 2 menší)
6 středních syrových brambor
5 dkg anglické slaniny
1 kávová lžička Vegety
sůl
pepř
hladké mouka
sádlo (olej)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pórek (zelenou část i kousek bílé) řádně očistíme a nakrájíme na kousky cca 1 cm. Zalijeme vodou, přidáme 1 kávovou lžičku vegety a dáme na 45 minut dusit.

  2. Po této době přidáme syrové, na kostičky nakrájené brambory a vaříme dalších cca 20 minut.

  3. Když brambory změknou, rozšťoucháme směs šťouchadlem na bramborovou kaši (konzistence by měla být jako velmi řídká bramborová kaše. (Buď vodu slijeme, nebo naopak přidáme).

  4. Z hladké mouky, anglické slaniny a sádla (nebo oleje) uděláme zásmažku a přidáme k pórku. Povaříme, osolíme, opepříme. Celková hmota je jako bramorová kaše, proto pozor se zásmažkou. Podáváme s volským okem a chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušený pórek

Tématické fráze: pórek recepty pórek recepty na porek recept na porek zadělávaný pórek porek recept dušenýporek recept pórek vareni z porku recepty porek pórek příprava jak dlouho se vaří pórek porek vaření porek anglicky dušený porek s bramborem vaření porek dušene na porku jak dlouho dusit porek www,dusenyporek pˇorek