Palačinková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si uvaříme vývar z nějakého masa či zbytků, ořezu, uzeného atd., necháme vařit na nejmenší teplotu, co nejdéle, pak je polévka silnější, nebo jí můžeme dělat v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si uvaříme vývar z nějakého masa či zbytků, ořezu, uzeného atd., necháme vařit na nejmenší teplotu, co nejdéle, pak je polévka silnější, nebo jí můžeme dělat v…
Do dvou litrů vody nakrájíme brambory a zeleninu. Osolíme, opepříme a vaříme do měkka.Z mouky a másla uděláme jíšku.Do horké jíšky rozklepneme vajíčko a promícháme.Směs…
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu s kořením a necháme ji orestovat.Pak přidáme na kostky…
Kohouta omyjeme a se všemi surovinami uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Nebo použijeme pomalý hrnec a na nejnižší stupeň táhneme 10-12 hodin.Měkké maso obereme,…
Kuřecí vývar s knedlíčky z drůbežích jater a bylinek přijde vhod při podzimních a zimních sychravých dnech. Dlouhé doba vaření a trpělivost při sbírání pěny se vyplatí a…
Salát z vařené zeleniny a majonézy nastavíme kaší uvařenou z mléka a mouky. Díky tomu je salátu více, aniž bychom museli přidat větší množství majonézy, a tím udělat…
Bůček, zeleninu a koření dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Měkký bůček vykostíme a necháme vychladnout.Z výše uvedených surovin umícháme marinádu, ve…
Krůtí krky opláchneme a dáme do hrnce společně se zeleninou a kořením. Zalijeme vodou a slabým varem táhneme 2-2,5hodiny. Pokud použijeme papiňák, od doby varu na slabém…
Ve větším hrnci rozpustíme kousek másla. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme smažit. Mezitím si očistíme zeleninu, nakrájíme na menší kousky a chvíli restujeme s cibulí.…
Omytá žebra dáme vařit společně s kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a kořením. Vaříme doměkka, až maso jde dobře od kosti.Uvařenou polévku scedíme a maso od kosti…
Pohanka je velmi kvalitní potravina, důležitá hlavně kvůli tomu, že obsahuje rutin. Pokud si nejste jisti, jak ji zpracovat, vyzkoušejte toto výborné zeleninové rizoto.…
Vepřovou panenku osolíme, kořenovou zeleninu omyjeme, oškrabeme a nakrájíme na kostičky.Na másle osmahneme nejdřív maso, po chvíli přidáme kořenovou zeleninu, nové…
V zimě je potřeba mít dostatečný přísun vitamínů. S tím vám pomůže i tento bezmasý zeleninový guláš. Z mnoha různých druhů zeleniny a koření uvaříte během pár minut…
Máte - li možnost ochutnat divočáka, neváhejte. Bez obav ho připravte podle našeho receptu. Maso je vynikající, alkohol při marinování umožní masu zkřehnout. Pečená…
K Vánocům neodmyslitelně patří také rybí polévka. V tomto receptu představujeme vývar z rybích odřezků, zeleniny a koření. Čirý vývar poté doladíme na másle osmahnutou…
K Vánocům neodmyslitelně patří také rybí polévka. V tomto receptu představujeme vývar z rybích odřezků, zeleniny a koření. Čirý vývar poté doladíme na másle osmahnutou…
Správně připravené jehněčí maso je velmi jemné a chutná lahodně. Skvěle se hodí pro slavnostní příležitosti. Ochutnejte ho ve výborné kombinaci s kořenovou zeleninou,…
Krémová bramboračka je variace na tradiční českou polévku, která zahřeje a potěší svou sytou chutí. Vůně čerstvé zeleniny a brambor, doplněná o voňavé bylinky, tvoří…
Křehké rybí maso, vůně zeleniny a křupavé krutonky okouzlí vaše strávníky nejen na Vánoce. Avšak právě na ty nesmí rybí polévka na svátečním stole chybět. Její příprava…
Snad jednou z nejvíc oblíbených českých polévek je bramboračka, jejíž chuť utváří nejen brambory, ale i houby a kořenová zelenina. Talíř syté polévky vám svojí vůní…
Polévky jsou mnohdy velice dobrým a plnohodnotným pokrmem. Stejně tak je tomu v případě této fazolové s rajčaty. Je plná výživných surovin a doplněna o těstoviny, které…
Jehněčí maso se u nás nejčastěji připravuje na jaře, zejména v období Velikonoc. Pokud se vám podaří sehnat pěkný kousek takového masa, zkuste tento recept. Maso se…
Příprava domácí bylinkové soli není žádná věda. Postačí v průběhu sezóny dobře usušit vaše oblíbené čerstvé bylinky a poté je promíchat s hrubozrnnou solí. Sůl krásně…
Uvařte si lahodné těstoviny s krémovou cuketovou omáčkou, která spojuje jemnost čerstvé cukety se zakysanou smetanou, česnekem a sekanou petrželkou. Tento pokrm je…