Polévka tety Janky
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduché, rychlé a chutné zeleninové polévky jsou oblíbené po celý rok. Příjemně zahřejí a pomáhají v boji proti nachlazení. Díky máslové jíšce je tato polévka sytá a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduché, rychlé a chutné zeleninové polévky jsou oblíbené po celý rok. Příjemně zahřejí a pomáhají v boji proti nachlazení. Díky máslové jíšce je tato polévka sytá a…
Vepřová ouška dobře očistíme a dáme vařit do hrnce společně s kořenovou zeleninou. Vaříme, dokud ouška nejsou měkká (cca 45-60 minut). Po uvaření ouška okrájíme tak, že…
Kohouta omyjeme a se všemi surovinami uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Nebo použijeme pomalý hrnec a na nejnižší stupeň táhneme 10-12 hodin.Měkké maso obereme,…
Vepřovou plec si prokrojíme na plát (můžeme požádat i u řezníka) a přes fólii (mikroten) řádně naklepeme. Pak maso osolíme,opepříme a potřeme slabší vrstvou hořčice.…
Bulgur připravíme podle návodu a dáme stranou.Řepu očistíme, položíme na alobal, zakápneme olivovým olejem, zabalíme a pečeme na cca 180 °C doměkka.V misce rozšleháme…
Do uzavíratelné nádoby vyklepneme vejce, přidáme olej, omáčku, worcester, zázvor, pepř a solamyl a vše důkladně prošleháme. Maso opláchneme, osušíme, nařežeme na plátky…
Slepičí nohy s pařáty pořádně očistíme. Vložíme do hrnce se studenou vodou. Vývar táhneme pomalu k bodu varu. Jak se začne srážet bílkovina na povrchu vývaru, tak ji…
Jemnou a krémovou bramboračku si jistě oblíbíte. Na její základ nejprve uvaříme silný kuřecí vývar. Z brambor, bylinek a smetany pak vykouzlíte dokonalou polévku na…
Omytá žebra dáme vařit společně s kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a kořením. Vaříme doměkka, až maso jde dobře od kosti.Uvařenou polévku scedíme a maso od kosti…
Fazole propláchneme a na noc namočíme do studené vody.Fazole zalijeme čerstvou vodou a necháme vařit, přidáme koření a bylinky.Kořenovou zeleninu a brambory očistíme,…
Oblíbená bramborová polévka přijde vhod nejen v chladnější podzimní dny. Polévka plná zeleniny a uzeného masa je sytá a plná chuti. Připravit ji zvládnete do hodiny.…
Poctivá fazolová polévka je velmi oblíbenou polévkou a s kouskem pečiva ji můžeme podávat i jako hlavní chod. Obzvlášť, pokud do ní přidáme kousek voňavé klobásy nebo…
Lahodná hustá polévka plná zeleniny a hub může směle nahradit lehký oběd, nebo večeři. Dochuťte ji do voňava bylinkami a kořením a doplňte krajícem dobrého, nejlépe…
Žampiony jsou základem pikantní polévky. Je ostrá a voňavá, jen lehce zahuštěná a k tomu doplněná cizrnou. Ta dodá polévce navíc i potřebnou dávku bílkovin. Na talíři ji…
Kořenovou zeleninu i s cibulí nakrájíme na menší kousky a elektrickým sekáčkem na potraviny rozsekáme nadrobno (na drť).Kuřecí prsa nakrájíme buď na nudličky, ale spíš…
V mrazivých zimních dnech k obědu nejvíce oceníme talíř horké a syté polévky, která nás zevnitř příjemně zahřeje. Přesně taková je zeleninová polévka s ovesnými vločkami…
Chlebíčky bohatě obložené jsou symbolem dokonalého pohoštění. Kombinace čerstvého pečiva, rozmanitých delikates, jako jsou šunka, sýr, vejce, zelenina a další lahůdky,…
Plný talíř horké a výživné polévky přijme rád každý strávník. Přesně takovou polévku připravíme s tímto receptem. Základ tvoří tři druhy čočky, které doplňuje zelenina,…
Divoká kachna vyžaduje čas i péči, ale už i samotná příprava působí slavnostně. Maso se špikuje slaninou, marinuje ve víně a poté pomalu peče na másle se zeleninou a…
Křehká, dozlatova vypečená křepelka, nadívaná šťavnatou směsí z kachního masa, hub a bylinek, je zlatým hřebem svátečního menu. Podáváme ji se zkaramelizovanou mrkví a…
Králičí maso dáme do kastrůlku, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Potom maso nakrájíme na malé kousky, vývar schováme. Mrkev a jarní cibulku nakrájíme na kousky.V jiném…
Rybu očistíme, zbavíme hlavy, ocasu a ploutví. Vložíme ji na pekáček, osolíme, opepříme a do břišní dutiny vložíme plátek citronu. Obložíme ji plátky másla - z poloviny…
K této úpravě kapra zachytíme při zabíjení krev a kapra vypláchneme octem. Potom na kastrole udusíme kořenovou zeleninu, všechno koření, cibuli a přidáme krev z kapra,…
Skelet a hlavy vaříme v osolené vodě společně s kořením a během vaření odebíráme pěnu. Po 3/4 hodině vývar zcedíme, přidáme do něj nahrubo nastrouhanou zeleninu a…