Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švejkovy kotlety

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzena ruzena

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme s cibulí. Krok 2: Naklepeme si kotlety, osolíme, dáme kmín, nové koření, celý pepř, hřebíček, tymián a přidáme k vydušené zelenině. Krok 3: Zalijeme celým světlým pivem a vaříme, až budou kotlety měkké. Krok 4: Pak kotlety vyndáme, zeleninu propasírujeme a zahustíme chlebem. Krok 5: Kotlety vrátíme zpět do omáčky, chvilku provaříme a na konec zakápneme citronem a ozdobíme plátkem citronu. Krok 6: Jako přílohu můžem podat vařené brambory.

Zveřejněno 31. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švejkovy kotlety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xv2P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švejkovy kotlety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xv2P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Dal sem tam normálka Gambrinus, čert to vem... Uvidíme co druhej pokus :-)) Zatim to tak trochu svádim na celer.

Jano vyzkoušej,nám to chutnalo a je to docela zajímavá chuť:-Dten recept mám ze starého vydání receptáře od P.Podlahy,ale je to už hodně dávno:-D:-D

Růžo, ten hřebíček mne teda zaujal!! Kotlety, jak známo, je mé oblíbené maso;-):yes::yes:

Přesně jak píše spagetka asi je to tím pivem;-)já jsem dala obyčejný Klasik a jednou jsem jiné neměla a dala 12 a taky mě to přišlo trochu hořký:-))

Určitě záleží na pivu, jaký jsi použil!!!!!

Shater258, nedal jsi tam moc piva, nebo nějakou nahořklou značku:-?Jinak nevím, co z toho by ti to udělalo s kořením jsi to jistě taky nepřehnal.....to je teda pátračka;-)

Tak potvrzuji, moc dobré !! Akorát to mám nějaký hořký, zachránil sem to teda smetanou, ale ne a ne přijít na to proč to tak zhořklo

Ty jo super... To bude určitě moc dobrý, to si zítra udělám. :yes::-p

Také v užším výběru na zítra...;-) Ale každopádně uloženo :yes:, Růženko!

Děkuji vám všem za bodíky :-K vaření na pivu nám velice chutná:-))

Tomáši:-)taky máš vždy při vaření pro jistotu po ruce pivka dvě?Já tedy ano - co kdyby se to první tak nějak vypařilo:-D;-).

Skvělá mňamka :-) Já pivo k vaření používám často a masíčko na pivu nemá chybu :-) Boďka :yes: č. +6

Růženko:-) znám:-p - dělám velmi podobně,takže boďka je tvá;-).Protože kombinace masa a piviště je vždy dobrota:-p.

na pivu je všechno dobrý:-)),dávám bodíka:yes:

S pivem jsem tu zkoušela nedávno recept s hovězím a přišla jsem tomu na chuť. Bodík:yes:

Tématické fráze:
švejková pivní polévka, kotleta na kmíně, kotlety, kotlety na pivu, kotlety na kmíně, vaříme z kotlety, švejkuv guláš, vepřová kotleta na kmíně, švejkova kuchařka, švejkuv řízek, kotlety na pivu, mrkev, kotlety na zelenine, vepřové kotlety na pivu, vepřové kotlety na kmíně, varime kotlety, švejkův salát recept, kotleta na kmíně recept, vaříme z vepřové kotlety, varime s kotlety, vaříme kotletu

Suroviny:
mrkev, celer, petržel, kotleta vepřová, cibule, kmín celý, koření nové koření, pepř celý, koření hřebíček, tymián, pivo světlé

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu