Švejkovy kotlety

ruzena Kuchařka: ruzena

Vepřové maso 15 názorů

Suroviny

mrkev
celer
petržel
2 vepřové kotlety
cibuli
kmín
nové koření
celý pepř
hřebíček
tymián
1 světlé pivo
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme s cibulí.

  2. Naklepeme si kotlety, osolíme, dáme kmín, nové koření, celý pepř, hřebíček, tymián a přidáme k vydušené zelenině.

  3. Zalijeme celým světlým pivem a vaříme, až budou kotlety měkké.

  4. Pak kotlety vyndáme, zeleninu propasírujeme a zahustíme chlebem.

  5. Kotlety vrátíme zpět do omáčky, chvilku provaříme a na konec zakápneme citronem a ozdobíme plátkem citronu.

  6. Jako přílohu můžem podat vařené brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švejkovy kotlety

  • Shater258 Shater258

    Dal sem tam normálka Gambrinus, čert to vem... Uvidíme co druhej pokus :-)) Zatim to tak trochu svádim na celer.

    Odpovědět

  • ruzena ruzena(autorka receptu)

    Jano vyzkoušej,nám to chutnalo a je to docela zajímavá chuť:-Dten recept mám ze starého vydání receptáře od P.Podlahy,ale je to už hodně dávno:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Růžo, ten hřebíček mne teda zaujal!! Kotlety, jak známo, je mé oblíbené maso;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • ruzena ruzena(autorka receptu)

    Přesně jak píše spagetka asi je to tím pivem;-)já jsem dala obyčejný Klasik a jednou jsem jiné neměla a dala 12 a taky mě to přišlo trochu hořký:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Určitě záleží na pivu, jaký jsi použil!!!!!

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Shater258, nedal jsi tam moc piva, nebo nějakou nahořklou značku:-?Jinak nevím, co z toho by ti to udělalo s kořením jsi to jistě taky nepřehnal.....to je teda pátračka;-)

    Odpovědět

  • Shater258 Shater258

    Tak potvrzuji, moc dobré !! Akorát to mám nějaký hořký, zachránil sem to teda smetanou, ale ne a ne přijít na to proč to tak zhořklo

    Odpovědět

  • Shater258 Shater258

    Ty jo super... To bude určitě moc dobrý, to si zítra udělám. :yes::-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Také v užším výběru na zítra...;-) Ale každopádně uloženo :yes:, Růženko!

    Odpovědět

  • ruzena ruzena(autorka receptu)

    Děkuji vám všem za bodíky :-K vaření na pivu nám velice chutná:-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Tomáši:-)taky máš vždy při vaření pro jistotu po ruce pivka dvě?Já tedy ano - co kdyby se to první tak nějak vypařilo:-D;-).

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Skvělá mňamka :-) Já pivo k vaření používám často a masíčko na pivu nemá chybu :-) Boďka :yes: č. +6

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Růženko:-) znám:-p - dělám velmi podobně,takže boďka je tvá;-).Protože kombinace masa a piviště je vždy dobrota:-p.

    Odpovědět

  • Janulka.76 Janulka.76

    na pivu je všechno dobrý:-)),dávám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    S pivem jsem tu zkoušela nedávno recept s hovězím a přišla jsem tomu na chuť. Bodík:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: švejková pivní polévka kotlety kotleta na kmíně kotlety na pivu kotlety na kmíně vaříme z kotlety švejkuv guláš vepřová kotleta na kmíně švejkova kuchařka švejkuv řízek kotlety na pivu, mrkev kotlety na zelenine vepřové kotlety na pivu vepřové kotlety na kmíně kotleta na kmíně recept vaříme z vepřové kotlety vaříme kotletu varime kotlety švejkův salát recept vepřová kotleta na zelenině

Zapomněl/a jsem heslo