Švejkovy kotlety

ruzena Kuchařka: ruzena

Vepřové maso 15 názorů

Suroviny

mrkev
celer
petržel
2 vepřové kotlety
cibuli
kmín
nové koření
celý pepř
hřebíček
tymián
1 světlé pivo
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme s cibulí.

  2. Naklepeme si kotlety, osolíme, dáme kmín, nové koření, celý pepř, hřebíček, tymián a přidáme k vydušené zelenině.

  3. Zalijeme celým světlým pivem a vaříme, až budou kotlety měkké.

  4. Pak kotlety vyndáme, zeleninu propasírujeme a zahustíme chlebem.

  5. Kotlety vrátíme zpět do omáčky, chvilku provaříme a na konec zakápneme citronem a ozdobíme plátkem citronu.

  6. Jako přílohu můžem podat vařené brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švejkovy kotlety

  • Shater258 Shater258

    Dal sem tam normálka Gambrinus, čert to vem... Uvidíme co druhej pokus :-)) Zatim to tak trochu svádim na celer.

    Odpovědět

  • ruzena ruzena(autorka receptu)

    Jano vyzkoušej,nám to chutnalo a je to docela zajímavá chuť:-Dten recept mám ze starého vydání receptáře od P.Podlahy,ale je to už hodně dávno:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Růžo, ten hřebíček mne teda zaujal!! Kotlety, jak známo, je mé oblíbené maso;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • ruzena ruzena(autorka receptu)

    Přesně jak píše spagetka asi je to tím pivem;-)já jsem dala obyčejný Klasik a jednou jsem jiné neměla a dala 12 a taky mě to přišlo trochu hořký:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Určitě záleží na pivu, jaký jsi použil!!!!!

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Shater258, nedal jsi tam moc piva, nebo nějakou nahořklou značku:-?Jinak nevím, co z toho by ti to udělalo s kořením jsi to jistě taky nepřehnal.....to je teda pátračka;-)

    Odpovědět

  • Shater258 Shater258

    Tak potvrzuji, moc dobré !! Akorát to mám nějaký hořký, zachránil sem to teda smetanou, ale ne a ne přijít na to proč to tak zhořklo

    Odpovědět

  • Shater258 Shater258

    Ty jo super... To bude určitě moc dobrý, to si zítra udělám. :yes::-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Také v užším výběru na zítra...;-) Ale každopádně uloženo :yes:, Růženko!

    Odpovědět

  • ruzena ruzena(autorka receptu)

    Děkuji vám všem za bodíky :-K vaření na pivu nám velice chutná:-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Tomáši:-)taky máš vždy při vaření pro jistotu po ruce pivka dvě?Já tedy ano - co kdyby se to první tak nějak vypařilo:-D;-).

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Skvělá mňamka :-) Já pivo k vaření používám často a masíčko na pivu nemá chybu :-) Boďka :yes: č. +6

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Růženko:-) znám:-p - dělám velmi podobně,takže boďka je tvá;-).Protože kombinace masa a piviště je vždy dobrota:-p.

    Odpovědět

  • Janulka.76 Janulka.76

    na pivu je všechno dobrý:-)),dávám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    S pivem jsem tu zkoušela nedávno recept s hovězím a přišla jsem tomu na chuť. Bodík:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: švejková pivní polévka kotlety kotleta na kmíně kotlety na pivu kotlety na kmíně švejkuv guláš vepřová kotleta na kmíně švejkova kuchařka vaříme z kotlety švejkuv řízek kotlety na pivu, mrkev kotlety na zelenine vepřové kotlety na pivu vepřové kotlety na kmíně kotleta na kmíně recept vaříme z vepřové kotlety vaříme kotletu švejkův salát recept vepřová kotleta na zelenině vaříme z kotlet

Zapomněl/a jsem heslo