Ocásková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenZ kořenové zeleniny, hovězí oháňky a vepřových ocásků můžeme v pomalém hrnci připravit výbornou, vydatnou polévku. Můžeme ji podávat jen tak, nebo s chlebovými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z kořenové zeleniny, hovězí oháňky a vepřových ocásků můžeme v pomalém hrnci připravit výbornou, vydatnou polévku. Můžeme ji podávat jen tak, nebo s chlebovými…
Na polovině másla a lžíci oleje zpěníme bílé části cibulek a jemně pokrájené stroužky česneku.Přidáme čočku, kousky sušených rajčat, tymián, zalijeme vodou (množství…
Z kapusty se dá vytvořit mnoho jídel, ale jedním z nejznámějších je právě kapustová polévka, která zahřeje při chladnějších jarních dnech. Medvědí česnek a mletá paprika…
S konzervovanou cizrnou se dají připravit různé dobroty, které nezaberou příliš času, ale přitom dostatečně zasytí a dodají spoustu živin. Tyto nočky mohou posloužit…
Připravte výbornou polévku s drožďovými knedlíčky na sváteční den, nebo i jako luxusní vývar během týdne. Knedlíčky mu dodají výživovou hodnotu a nezadají si ve své…
Do většího hrnce si dáme na rozehřátý tuk orestovat na jemném slzičkovém struhadle očištěnou nastrouhanou mrkev. Až pustí hezkou oranžovou barvu, zalijeme studenou vodou…
Do studené vody dáme syrové kosti, z pečení i drůbeže, opečenou cibuli, všechnu zeleninu opranou a nakrájenou, houby, sůl a vaříme zvolna na okraji plotny dva dny. Přes…
Tofu spolu s olejem rozmixujeme na hladkou pastu. Vmícháme jedlou sodu a necháme v chladu alespoň 15 minut odpočinout. Poté osolíme a vmícháme zvolené přísady na…
Ve větším hrnci zahřejte trochu oleje, přidejte cibuli a šalotky a opékejte asi 5-7 minut. Přidejte najemno nastrouhaný zázvor a asi minutu smažte. Přisypte všechno…
Do sádlem vymazaného pekáčku či varné mísy poklademe okořeněnou a nakrájenou (cca na 5 plátků) kližku.Potřeme hořčicí, posypeme na plátky nakrájeným česnekem, přidáme…
Uzená žebírka vložíme do papinového hrnce, přidáme mrkve, petržel a cibuli a zalijeme asi třemi litry studené vody, snad trošku osolíme. Já osolila až se polévka uvařila…
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme s cibulí. Naklepeme si kotlety, osolíme, dáme kmín, nové koření, celý pepř,…
Nejprve si v jiném pekáči než ve kterém budeme péct zprudka osmahneme maso, nakrájené na menší kostky na sádle, až se opeče ze všech stran, přidáme nakrájené cibule na…
Kotletu protkneme klobásou(já měla ďábelskou)kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na kousky jak uznáme velké,okořeníme.Do PH vymazaného trochou oleje dáme všechny…
Rybí hlavy (bez žáber a očí) vložíme do hlubší nádoby. Přidáme sůl, cibuli a koření. Vaříme doměkka. Když je rybí maso měkké, polévku přecedíme, vyjmeme koření,…
Nakrájíme neoloupanou dýni, slaninu a zeleninu na kostky. Slaninu opečeme dozlatova a přidáme cibuli. Když zesklovatí, přisypeme zbytek zeleniny a chvíli restujeme.K…
Maso nakrájíme na kousky (2,5x2,5 cm), dáme do mísy, okořeníme, přidáme olej a necháme marinovat do druhého dne. Maso napícháme na jehly, prokládáme cibulí, paprikou,…
Tohle všechno dohromady pomalu vaříme 10 minut, potom přidáme 300 g medu a vaříme další 4 minuty. Lahve vypláchneme slivovicí a víno do nich stočíme ještě horké.…
Králíka si den předem naporcujeme, prošpikujeme částí slaniny obalené ve staročeském koření. Smícháme sůl, kečup, hořčici, víno a touto marinádou potřeme porce králíka…
Všechny suroviny nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce, přidáme kousek másla a dáme vařit, vaříme do měkka 10-15minut, až bude zelenina měkká a masíčko vařené,…
Všechny suroviny nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce, přidáme kousek másla a dáme vařit, vaříme do měkka 10-15minut, až bude zelenina měkká a masíčko vařené,…
Naporcovaného králíka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda. Přidáme bobkový…
Korenovou zeleninu nakrajime na nudlicky, rap. celer na kolecka, rajcata na kostky, cibuli na pulmesicky...na roztopene maslo dame orestovat cibuli, az do sklovata...pak…
Na pánvi si na tuku zpěníme krájenou cibuli, přidáme kostky masa, sůl a pepř a osmahneme téměř doměkka (maso pustí šťávu). Přidáme plátky očištěných žampionů a dodusíme…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Pět levných a chutných večeří pro každý den: Za tato jídla neutratíte více než 60 Kč a ještě si skvěle pochutnáte
Lehká cuketovo-sýrová „pizza“ bez mouky: Cedník a těžítko pomohou z cukety dostat co nejvíce vody a slaný koláč pak bude křupavý
Jídelní rozmary slavných: Justin Timberlake cvičí proto, aby se mohl najíst. Miluje palačinky a tyhle těstoviny s humrem