Kostky z kolena dušené na tymiánu a na houbách

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Doba přípravy: 2 hod. 4 porce Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

maso z vepřového kolena bez kosti a kůže
1 cibule
1 menší mrkev
1 menší petržel
4 snítky tymiánu
2 hrsti čerstvých hub
1 polévková lžíce kečupu
sůl
pepř
olej
na zatření 1-2 polévkové lžíce hladké mouky
1,5 dl vody
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso z kolena nakrájíme na kostičky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme tymián a až pak vložíme maso, které na oleji necháme zatáhnout.

  3. Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky, houby opereme a necháme okapat a přidáme k masu, vše společně orestujeme, nakonec přidáme kečup, podlijeme vodou, osolíme a opepříme a necháme dusit, občas promícháme, protože houby mají tendnci se připékat.

  4. Až bude maso měkké, vlijeme do něj mouku smíchanou s vodou, řádně promícháme a necháme provařit 15 minut.

  5. Dochutíme podle své chuti solí nebo podle potřeby dolijeme vodou, pokud je šťáva příliš hustá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 304 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kostky z kolena dušené na tymiánu a na houbách

Tématické fráze: vepřové koleno na houbách dušené houby do mrazáku dušené vepřové na houbách dušené vepřové maso na houbách vepřové dušené na houbách koleno nahoubach vepřové na tymianu a houbách veprove koleno na tymianu krkovice kostky dušená uzene koleno na houbach vepřové koleno houby vepřové maso na houbách a tymiánu maso na houbách a tímiánu vepřové maso na houbách tymian jehnecí koleno na tymianu dušené koleno mrkev dušené hovězí na houbách na tymianu naloženo vepřovi koleno vepřové maso dušené na houbách vepřové na houbách