Poloninský boršč

honzam Kuchař: honzam

Doba přípravy: 1,5 hod. 4 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

300 g libovějšího bůčku
1,5 litru vody
2 červené řepy
2 brambory
1 větší cibule
1 hrst fazolových lusků
1 mrkev
1 petržel
1 malý celer
500 g hlávkového zelí
1 pórek
1 lžíce másla
1 bobkový list
2 stroužky česneku
mletý pepř
ocet
4 oloupaná a pokrájená rajčata
petrželka
kopr
pažitka
1/4 litru zakysané smetany
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Umyté maso dáme vařit do osolené vody. Po hodině vaření přidáme jednu očištěnou a na proužky nakrájenou červenou řepu, na kostky pokrájené brambory, očištěné fazolové lusky vcelku a na kolečka pokrájenou cibuli. Vaříme mírným varem ještě asi čtvrt hodiny.

  2. Potom na másle osmažíme očištěnou, na malé kousky pokrájenou kořenovou zeleninu, zelí pokrájené na proužky a pór na kolečka. Takto připravenou zeleninu přidáme do hrnce k masu a ještě vaříme.

  3. Zvlášť v malém množství vody uvaříme očištěnou druhou červenou řepu, pokrájenou na kolečka. Přidáme k ní bobkový list a česnek. Uvařené maso vybereme, pokrájíme a vložíme zpět do vývaru.

  4. Vývar z červené řepy přilijeme k masovému vývaru, který dochutíme mletým pepřem, octem a rajčaty (protlakem). Do hotového boršče přidáme nadrobno nasekanou petrželku, kopr a pažitku. Kyselou smetanu přidáme do polévky až na talíři.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Poloninský boršč

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: boršč video boršč s rajčaty boršč z bučku

Zapomněl/a jsem heslo