Dršťková polévka zase trošku jinak

Suroviny

1 kg dršťky (předvařené)
cibule
4 stroužky česneku
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
Worchester
sojová omáčka
3 bobkové listy
2 kuličky jalovce
3 kuličky nového koření
majoránka
uzená mletá paprika
červená mletá paprika
pepř mletý
sádlo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme jednu cibuli. Následně ji dáme bokem na talířek. Ve stejném kastrůlku restujeme nakrájený celer, petržel a mrkev (můžeme ještě přidat trošku sádla).

  2. Potom vrátíme zpět osmahnutou cibuli + mletou uzenou papriku (2 čajové lžičky), obyčejnou mletou papriku (2 čajové lžičky), mletý pepř, sůl, 3 bobkové listy, tři kuličky nového koření a dvě jalovce, pár kapek sójovky a worchesteru. Zalijeme horkou vodou a dusíme do změknutí zeleniny.

  3. Následně vyjmeme "bobkáče a kuličky". Nyní máme dvě možnosti: buďto zeleninu přecedíme přes sítko a vyhodíme, anebo ji rozmixujeme a dál pokračujeme, což jsem udělal já (škoda zeleniny).

  4. Takže na jemno rozmixovanou zeleninu dál vaříme (dolijeme vodu) akorát ještě přidáme na kostičky nakrájené brambory a propláchnuté dršťky a cca 10 minut dál vaříme.

  5. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku a ještě cca 5 minut povaříme, případně dosolíme a dopepříme.

Poznámka od kuchařky

PS: Pokud se vám zdá polévka řídká, tak ji můžete samozřejmě zahustit záklechtkou. Ale díky rozmixované zelenině to většinou není třeba.

Komentáře k receptu Dršťková polévka zase trošku jinak

  • Libor Libor(neregistrovaný)

    Sojovka a vorčestr s dršťkovou, to je jak kdybych do buchet s mákem přidal uzenou makrelu.:-((

    Odpovědět

Tématické fráze: držťková polévka dršťková polévka recept jak zahustit drštkovou polévku sojová držťková dršťky tková polévka z hlívy ústřičné dršťková jak zahustit dršťková drstkova polevka ze sojoveho masa sojova drstkova polevka drš´tková polévka jinak pikantní drštková polevka drstkova z jinych surovin