

Pikantní houby po asijsku
Suroviny 2 porce
- 200 g žampionů
- několik ks (sušených) hub shiitake ( čerstvé je poněkud obtížné sehnat)
- hrst sušených hub Jidášovo ucho
- 1 PL sójové omáčky
- 1 PL teriyaki omáčky ( popř. Hoisin omáčky)
- 1 PL vinného octa
- špetka cukru
- drcené chilli cca 1 KL
- 2 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- zelená petrželka
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Sušené houby přelijeme horkou vodou a necháme min. 2 hodiny bobtnat.
Žampiony nakrájíme, malé na čtvrtky a velké na plátky.
Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a česnek posekáme.
Na omáčku smícháme všechny ingredience, podle chuti dokyselíme nebo dosladíme. Chuť by měla být pikantní a sladko - slano - kyselá.Na rozpáleném oleji orestujeme asi minutu jarní cibulky a česnek, přidáme houby a restujeme asi 5 minut.
Poté zalijeme omáčkou a restujeme ještě dalších 5 minut. Houby by měly do sebe během té doby nasáknout všechny chutě.
Podáváme s rýží nebo nudlemi.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se v knize Nejlepší recepty z woku a pánve, složení omáčky jsem si trochu upravila podle svých chutí
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní houby po asijsku
-
-
Pro čerstvé shitake po celý rok a ušetření mnoha peněz doporučuju houbový substrát na pěstování
-
-
Krom teriaki vše doma. Tak hurá pro omáčku a jdu do toho.
-
Na čerstvé shiitake jsem zrovna koukala nedávno v Makru, už vím, že je koupím
Houbičky mohu v jakémkoliv stavu - ty máš bodíka
-
1974andrea: No, spíš bych řekla tu ťamanskou tržnici, tam mají nějaké ty houby. Jo, máš pravdu, ten název slyším poprvé. To až tady jsem poznala kupu neznámých surovin
-
1974andrea: Andrejko, ale asi hypermarket? U nás v super je nemají určitě, ale kupuju je v Kauflandu. Tam je mají taky jak jsou sklenice se zeleninou, houbami apod. jo a líbí,
, hele dám ti bod, jsi přece kamarádka a VIP
, ne, fakt se mi to líbí a u nás to projde
-
Jana Remkova:Jani díky
. Hele, ale ty houby jsem koupila v Albertu v regále u zeleniny, sušené v sáčku. Určitě je mají i u asijských dochucovadel a surovin, i to Jidášovo ucho. Třeba jsi je jenom nikdy nehledala
-
Mno...shiitake houby, ty srandistko
, tady u nás? Vtip!!
Každopádně, Andreo, jsi velký umělec, co se jídla týká. Musím uznat, že jsi i hodně univerzální, uvaříš všechno a daří se ti. Krásné fotky
yes:
-
senky:Tak po tomhle nepřibere
-
Krásné
-
1974andrea:Andri, tomu nejstaršímu a netlustšímu
-
srettka:Moje řeč
Andruš,krása už jen od pohledu -
hmmm, senzá houbičkové zátišíčko..radost okoštovat, blaženost sežrat
-
senky:A kterýmu?