Labužnické kuře
Recept ještě nebyl hodnocenLabužniceké kuře je vynikající jídlo z jednoho pekáčku, při jehož přípravě zašpiníte minimum nádobí a dobře se najíte. Porce kuřecího masa, pečené na základu z brambor,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Labužniceké kuře je vynikající jídlo z jednoho pekáčku, při jehož přípravě zašpiníte minimum nádobí a dobře se najíte. Porce kuřecího masa, pečené na základu z brambor,…
Výborné jídlo, které přijde vhod jako pohoštění pro návštěvu, nebo jako večeře pro celou rodinu. Žampiony stačí naplnit šunkovou směsí, rozklepnout do nich vejce a…
Uzený vývar s pražským svítkem je tradiční česká polévka, která spojuje bohatou chuť uzeného masa s jemností pečeného svítku. Výsledkem je sytý a aromatický vývar…
Bulgur obsahuje spoustu vlákniny a minerálů. Kromě lahodné chuti stojí za zmínku i velmi rychlá příprava. Ochutnejte ho ochucený kari kořením, s kuřecím masem a hráškem,…
Příprava těchto tortill sice vyžaduje namáčení čočky den předem, ale pokud na to nezapomenete, můžete si dopřát skvělý a výživný oběd. Příprava tortill je velmi…
Kuřecí kapsa plněná sušenými rajčaty, šunkou a sýrem je krásně šťavnatá a díky rajčatům skvěle dochucená. Příprava je velmi jednoduchá a maso vypadá na řezu nádherně. S…
Z Balkánského poloostrova, konkrétně z Bosny a Hercegoviny, pochází oblíbené čevapčiči z mletého masa. Malé válečky, chutí připomínající naše karbanátky, můžete…
Mrkev je skvělá zelenina, ze které můžeme připravit i velice jednoduchý a osvěžující salát. Tenké proužky mrkve dochutíme kořením, česnekem a necháme naležet. Při…
Jemně tvarované domácí knedlíčky se skvěle doplňují s kuřecím masem a lahodnou jemně pikantní omáčkou. Tento recept je variabilní, můžete ho upravit podle svých…
Slepici vložíme do studené vody, přidáme koření a dáme pozvolna vařit.V polovině vaření přidáme zeleninu a dovaříme do měkka.Uvařenou polévku scedíme a dáme zpět vařit…
Lákavá varianta pro spotřebování staršího zbývajícího chleba. Chleby zapečené s chutnou směsí bylinek a sýra budou na stole jen chviličku. Rozeberou si je rychle ruce…
Šťavnaté vepřové závitky, plněné jarní nádivkou z uzeného masa a špenátu či mangoldu, svojí skvělou chutí potěší všechny milovníky masa. Perfektně se hodí k nedělnímu…
Kuřecí maso nabízí spoustu možností úpravy. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, určitě si oblíbíte tento recept na pikantní kuřecí placičky se slaninou. V kombinaci se…
Gnocchi jsou v poslední době velmi oblíbeným a vyhledávaným pokrmem, zejména z důvodu úspory času. Ve vysoké kvalitě je pořídíte téměř v každém obchodě s potravinami.…
Součástí vyváženého jídelníčku by mělo být také rybí maso, které je bohaté na spoustu zdraví prospěšných látek. Maso z tresky má jemnou chuť a okořenit jej lze téměř…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Na svěží jarní krupičkové polévce si opravdu pochutnáte a krásně zasytí. Polévku, plnou mladé jarní zeleniny, podáváme s kolečky…
Vydatné a voňavé krkonošské fazole s uzeným masem, smetanou a paprikami vás zahřejí na těle i na duši. Tento tradičně laděný pokrm spojuje jemnost smetany s výraznou…
Červená čočka je výživově velmi bohatá surovina, která by neměla chybět v našem jídelníčku. Je snadno stravitelná a můžete z ní vykouzlit lahodný bezmasý pokrm. Červená…
Polévka zasytí kdykoliv během dne. Snadnou zeleninovou pak můžeme připravit třeba z kedlubny nebo květáku. Kousky zeleniny povaříme, dochutíme a doplníme mlékem a…
Plátky kedlubny obalené v jemném sýrovém těstíčku jsou skvělou volbou pro lehký oběd, večeři nebo originální přílohu. Křupavý obal a šťavnatý vnitřek tvoří lahodnou…
Italská varianta oblíbené sekané přináší do české kuchyně nádech slunného jihu. Šťavnaté mleté maso provoněné bylinkami, se ukrývá v křupavém obalu z pancetty. Toto…
Roládu připravujeme sladkou nebo slanou, zpravidla pak při slavnostnější příležitosti. Z brambor však můžeme připravit takový roládový plněný knedlík třeba i ve všední…
Roládu připravujeme sladkou nebo slanou, zpravidla pak při slavnostnější příležitosti. Z brambor však můžeme připravit takový roládový plněný knedlík třeba i ve všední…
Což takhle dát si špenát? Jako děti jsme ho nenáviděli, ale v dospělosti ho milujeme. Špenát se zakysanou smetanou a parmazánem, doplněný bramborovými knedlíky s…