Libová tlačenka ze Žitného ostrova
Recept ještě nebyl hodnocenCo vy a tlačenka? Pokud jste se její přípravy do teď tak trošku báli, zkuste to. Věřím, že se vám povede hned na poprvé a úžasně si pochutnáte. U domácí přípravy je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Co vy a tlačenka? Pokud jste se její přípravy do teď tak trošku báli, zkuste to. Věřím, že se vám povede hned na poprvé a úžasně si pochutnáte. U domácí přípravy je…
Pokud potřebujete efektní pohoštění pro rodinnou oslavu nebo setkání s přáteli, můžete zkusit tyto "tlamičky" z listového těsta. Chutná náplň, křupavé těsto, trochu…
Dobře okořeněný pikantní vepřový guláš s křenem přijde v chladných podzimních dnech k chuti. Příprava není složitá a tak ji zvládnou i začátečníci. Bramboráčky připravte…
Recept na netradiční guláš, jehož hlavní surovinou jsou vařené vepřové kůže, je pro všechny, kteří si libují v tučném mase, ovarech a zabijačkách. Obsahuje spoustu…
Toto vydatné jídlo z dušeného vepřového masa a zeleniny se skvěle hodí do chladných dnů. Abychom dosáhli té správné chuti, je třeba zvolit vhodnou pikantní klobásku,…
Na vydatném vepřovém ragú si jistě pochutnáte. Měkké a šťavnaté maso v červeném kysaném zelí dobře doplňuje opečený špek a chilli papričky, které dodají jídlu trochu…
Ragú je masová směs se zeleninou. Podává se s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Přílohou mohou být těstoviny, knedlíky nebo rýže. Směs se dá…
V tomto dobrém pokrmu si vychutnáme šťavnaté maso, pestrou směs zeleniny a klobásku. Vše připravíme jednoduše v jednom pekáčku. Podáváme posypané čerstvými bylinkami s…
Směs pečeného a uzeného masa na talíři potěší každého milovníka dobrého jídla. Tento výběr mas se skvěle hodí na slavnostní stůl nebo jen tak k posezení s přáteli.
Česká klasika v ještě jednodušší verzi. Segedín z trouby je ideální pro ty, kteří si chtějí vaření zjednodušit, ale přesto si skvěle pochutnat. Stačí jen vše smíchat a…
Dušená vepřová plec připravená se zeleninou v tlakovém hrnci ušetří čas a stání u plotny. K rozpadajícímu se masu stačí necelá hodina a tlakový hrnec udělá práci za vás.…
Maso, sýr, česnek a bazalku jsem pomlela, následovně nechala mísit v robotu cca 10 minut spolu s vejcem, solí a pepřem. Vlhkou rukou jsem ze směsi vytvořila kuličky,…
Dokonale šťavnaté kousky vepřového masa, pečlivě opečené na cibulce, nasáknou vůni houbového koření, pomalu změknou a vytvoří bohatou omáčku. Nakonec vše doladí hrášek,…
Šťavnatý vepřový plátek obalený hebkým kedlubnovým krémem je lahodné spojení masa a zeleniny, které potěší i náročnější strávníky. Vyzkoušejte tento recept, který v sobě…
V tlakovém hrnci osmahneme na sádle na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme maso nakrájené na kostky, žampiony nakrájené na větší kousky a nakrájený pórek.Opepříme, osolíme,…
Horkovzdušná fritéza je skvělý pomocník, se kterým zvládnete připravit spoustu výborných jídel. Díky alobalu v ní zvládnete upéct i masovou směs v marinádě. Tyto vepřové…
Kombinace šťavnatého vepřového masa s čerstvou brokolicí a jemnou cuketou vytváří pokrm, který je nejen snadný na přípravu, ale také bohatý na bílkoviny a vitamíny, což…
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Uprostřed plátky potřeme cottage sýrem, posypeme křenem a poklademe očištěnými pokrájenými jablky.Maso s náplní pak pevně…
Šťavnaté jehněčí maso pomalu pečené se sladkými švestkami vytváří dokonale vyváženou kombinaci chutí. Tento slavnostní pokrm potěší gurmány i při výjimečných…
V míse smícháme maso, sůl, nasekané bylinky s hořčicí a posekanou cibulkou. Vypracujeme silnější placičky, které jemně obalíme v polentě.Na rozpálené teflonové pánvi BEZ…
Vepřové maso je skvělým základem pro různé pokrmy. Zrovna dva chutné tipy přinášíme v tomto receptu. Dušené plátky masa na slanině můžeme podávat samostatně nebo k nim…
Maso nakrájíme na nudličky a vložíme je do misky. Přidáme prošlehanou marinádu, vše promícháme a uzavřenou misku vložíme do lednice na 12 hodin.Mrkev očistíme a nejlépe…
S vínem a jablečnou šťávou dušené vepřové maso lehce voní slaninou a rozmarýnem. Na talíři ho pak úžasně doplní zkaramelizované plátky jablek. Pokrm podáváme s rýží nebo…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dorůžova. Přidáme na plátky pokrájené osolené, opepřené, po stranách nakrojené plátky masa, které osmažíme z obou stran…