Variace na čínu z vepřové plece

Vepřové maso Doba přípravy: 20 minut + čas na naložení 3 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 20 minut + čas na naložení 3 názory

Suroviny 2-3 porce

200 g vepřové plece
1 červená paprika
1 větší mrkev
1 menší pórek
1 PL škrobu
Marináda:
 1 PL sladké sójové omáčky
2 PL slané sójové omáčky klasik
1 PL sezamového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Plec nakrájíme na nudličky, necháme v marinádě uložené přes noc.  Mrkev očistíme a nastrouháme na silnější plátky, stejně tak papriku, pórek na kolečka.

  2. Ve wok pánvi začneme smažit naložené maso (již není potřeba přidávat nebo použít další olej, maso v něm bylo již dostatečně naložené), přidáme papriku, mrkev a pórek. Nakonec jemně zahustíme škrobem.  Podávala jsem s rýží.

Komentáře k receptu Variace na čínu z vepřové plece

  • casino casino

    "Variace na čínu z vepřové plece"
    Lenka Škulinová:
    Mně se líbí i Mišíkova Variace na renesanční téma:-D leč tento rcp je sice také variace, ale na ČÍNU, tedy z čínské kuchyně by měl i vycházet, že;-)
    V komentu se oháníte rozumným člověkem, ale Homo sapiens jen trošku zběhlý ve vaření ví, že ČÍNA na rozpálené pánvi je otázka jednotek minut, v tomto případě zeleninu přidat jen co maso zbělá a celková tepelná úprava trvá do pěti minut :yes:
    No a že je pak zelenina chrumkavá, tak to také patří k ČÍNĚ stejně jako to, že jídlo nemá pustit šťávu :-K

    Odpovědět

  • casino: Napsala jsem tam délku na naložení a pak dokud maso není hotové, cca 20 minut, u většiny jiných receptů jsem ani nenašla čas a dobu. Opravdu není hezké zmiňovat "záměrně", to skutečně nedělám. ale děkuji za názor, myslím, že každý rozumný člověk pochopí 20 minut, ale dobré :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    No, autorka rafinovaně nezmiňuje délku tepelné úpravy, která je pro poživatelnost tohoto jídla klíčová.
    Mám tu cosi podobného, snad vám to bude ku prospěchu :-K
    https://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuch...

    Odpovědět