Bublanina s drobenkou podle Josefa Maršálka
Recept ještě nebyl hodnocenVláčná, nadýchaná, plná drobného ovoce, které jsme zrovna posbírali či natrhali na zahradě. Přesně taková je bublanina věhlasného cukráře Josefa Maršálka, který do těsta…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 236 kJ / 56 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 1,20 g |
– nenasycené | 1,60 g |
–– mononenasycené | 0,60 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,40 g |
– cukry | 5,40 g |
––– laktóza | 5,40 g |
Vláčná, nadýchaná, plná drobného ovoce, které jsme zrovna posbírali či natrhali na zahradě. Přesně taková je bublanina věhlasného cukráře Josefa Maršálka, který do těsta…
Moučníků s jahodami není nikdy dost. Podmáslová buchta má krásně vláčné těsto, jahody na povrchu jsou příjemně sladké a voňavé. Pomyslnou třešničkou na dortu je křupavá…
Tento dezert kombinuje bohatou červenou barvu s jemnou chutí kakaového těsta a krémovou vrstvou sýrového krému. Ať už chcete překvapit své blízké nebo si dopřát něco…
Co nejlépe vystihne atmosféru rodinné pohody a přátelského posezení u kávy, než vůně právě upečené bábovky? Elegantní moučník, na kterém není nic složitého. Vsaďte na…
Tak jednoduchý a tak výborný. Pokud vám doma leží trs banánů, které už nejsou ve formě, rozmačkejte je, smíchejte s dalšími surovinami a dejte do chlebové formy upéct.…
Čokoládové dorty patří mezi nejoblíbenější jedlé dárky, které vždy potěší. Podmáslí v těstě zajistí, že dort není suchý a je kyprý. Na čokoládovou polevu už pak můžete…
Jednoduché a rychlé podmáslové řezy jsou rychle hotové a jejich přípravu zvládne i úplný začátečník. Díky podmáslí v těstě je moučník příjemně vláčný a voňavý. Do části…
Pokud vlastníte pekárnu a hledáte recept na nejlepší chleba, právě jste ho našli! Úžasně vláčný díky podmáslí a voňavý po kmínu, tak přesně takový tento chleba je.…
Chcete mlsat zdravěji a bez výčitek? Vyzkoušejte muffiny, ve kterých je mouka nahrazená ovesnými vločkami. Nahradíte-li ještě navíc cukr zdravým sladidlem, například…
Hledáte inspiraci na snadný a chutný dezert, na kterém si můžete pochutnat takřka bez pocitu viny? Trendy banánový chlebíček je tou pravou volbou! Přidané oříšky a…
Rychlé a výborné lívance, vláčné díky přidanému podmáslí. Navíc jsou bez kynutí, takže je zvládne připravit i začátečník. Skvělá snídaně, hotová během chvilky potěší…
Vláčné karamelové řezy na první pohled překvapí efektní mozaikou, kterou na jejich řezu tvoří tvarohová náplň. Chuť karamelu v tvarohové náplní je méně obvyklá, ale…
Křehké a vláčné podmáslové koláčky naplníme klasickou, oblíbenou tvarohovou náplní a posypeme máslovou drobenkou. Díky podmáslí, přidanému do těsta, jsou koláčky výborné…
Výborná buchta s příchutí kokosu je vláčná a kyprá díky použití zakysaného mléčného výrobku při přípravě. Bude skvělá, pokud ji ještě na povrchu polijete čokoládovou…
Krásně vláčná a příjemně sladká. Taková je bábovka z podmáslí s nastrouhaným jablkem a banánem. Přijde vhod nejen nedělní návštěvě k šálku dobré kávy, ale i jako lehká…
Dorty nemusí být jen ekvivalentem cukrářsky a časově náročné práce. Máme tu pro vás recept na jednoduchý dort. Díky strouhané mrkvi je šťavnatý a spolu s krémem z…
Přebytky sezónního ovoce snadno využijeme v této rychlé a lahodné bublanině. Ta je díky podmáslí velmi vláčná. Suroviny na těsto stačí smíchat, posypat oblíbeným ovocem…
Všechny suroviny smícháme a pořádně zamícháme nebo můžete použít šlehač. Plech si vymastíme a vysypeme a pečeme na 200 - 250°C po dobu 15 - 25 minut. Hotovou buchtu…
Nejprve připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh promícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou.Vejce vyšleháme do pěny s krupicovým a…
Muffiny nemusí být nutně jen sladké. Připravte jejich slanou verzi, která vám svou chutí připomene oblíbenou italskou pizzu. Úspěch sklidí jak u dětských, tak i u…
Máte rádi hříšně dobrou, sladkou čokoládu? Tady je jí více než dost. Nabízíme ideální recept pro všechny milovníky této dobroty - dort patří mezi ty tzv. "hutnější", ale…
Do mísy robota dáme veškeré suroviny a zapneme na stupeň 2. Po 10 minutách vypneme a necháme v míse kynout 40 minut. Vytvarujeme rohlíky nebo housky či kaiserky a znova…
Jestli máte chuť na dobré řezy, vyzkoušejte tento recept. Díky podmáslí v těstu chutná korpus skvěle. Po upečení ho stačí jen potřít višňovým džemem a jemným krémem z…
Všechny suroviny na korpus jednoduše prošleháme. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem (měla jsem 25x34 cm) a pečeme na 190 st. cca 20-25 minut. Vyzkoušíme špejlí,…