Bublanina s drobenkou podle Josefa Maršálka
Recept ještě nebyl hodnocenVláčná, nadýchaná, plná drobného ovoce, které jsme zrovna posbírali či natrhali na zahradě. Přesně taková je bublanina věhlasného cukráře Josefa Maršálka, který do těsta…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vláčná, nadýchaná, plná drobného ovoce, které jsme zrovna posbírali či natrhali na zahradě. Přesně taková je bublanina věhlasného cukráře Josefa Maršálka, který do těsta…
Přebranou a opláchnutou čočku dáme společně s nenamočenými houbami vařit do části vývaru.Když začne čočka měknout, přidáme nakrájené brambory a mrkev nakrájenou na…
Chcete mlsat zdravěji a bez výčitek? Vyzkoušejte muffiny, ve kterých je mouka nahrazená ovesnými vločkami. Nahradíte-li ještě navíc cukr zdravým sladidlem, například…
Dorty typu red velvet jsou velmi oblíbeným dezertem. Výrazná barva a skvělá chuť se přenesla i do miniaturní varianty tohoto moučníku. Na kypré a dobře upečené korpusy…
Z hovězí kližky vyřízneme středový tvar (váleček) a ten nakrájíme na plátky. Ty z obou stran naklepeme a naložíme do marinády. V lednici necháme uležet do druhého dne…
Výborná buchta s příchutí kokosu je vláčná a kyprá díky použití zakysaného mléčného výrobku při přípravě. Bude skvělá, pokud ji ještě na povrchu polijete čokoládovou…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáheme, propracujeme, uděláme bochník a ten uložíme do předem namočeného římského…
Fazolky umyjeme, necháme okapat a odkrojíme tvrdé konce. Nakrájíme je menší kousky. Zalijeme je vývarem tak, aby byl zároveň, přidáme koření a vaříme cca pět-šest minut…
Jemné, nadýchané pečivo, co provoní dům, to jsou tyto podmáslové raženky. Kynuté těsto zaděláme za pomoci omládku z droždí a sladěnky. Do těsta také přidáme podmáslí,…
Vše vložíme do pekárny postupně v tom pořadí,jak je uvedeno.Nastavíme program \'těsto\' a po chvíli koukneme,jestli není třeba dosypat mouku,nebo přidat vodu.To záleží…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé (mouku ne úplně všechnu) a použijeme program Těsto. Při mísení pak zbytek mouky postupně dosypeme.Vykynuté těsto na vále…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Formu na muffiny vymažeme lehce olejem. Máslo utřeme ručním šlehačem společně s cukrem do světlé a lehce nadýchané pěny, pak přidáme…
korpus: 1. Troubu předehřejeme na 180°C a dna 2 dortových forem vel. 20 cm vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem a vysypeme moukou. 2. Ve velké míse nebo v míse…
1. Troubu předehřejeme na 200°C a muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky. 2. V míse smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Odložíme stranou. …
Párek v rohlíku je oblíbenou pochutinou nejen dětí, ale i dospělých. Tuto uzeninu můžeme připravit i trochu jinak, párky můžeme obalit v těstíčku z podmáslí a usmažit…
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) Smícháme mouku, sodu a sůl. 3) V jiné míse vyšleháme máslo s cukrem, pak přidáme vejce, banány, podmáslí a extrakt. Tuto směs…
Nejprve připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh promícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou.Vejce vyšleháme do pěny s krupicovým a…
Ach ty recepty našich babiček ! S každým z nich na nás dýchne vzpomínka na dětství a milované babičky. Polévka, kterou babička postavila na stůl pro hladového vnoučka. Z…
Žitný chléb má specifickou chuť, pro kterou je často vyhledávaný. Jediné, na co je potřeba dát pozor, je dostatečné vychladnutí po upečení. Nenařezávejte chléb předčasně…
Suroviny dáme do pekárny tak, jak jdou za sebou v receptu a zapneme program 1 - základní, velikost střední - 1000 g, kůrka 2 - střední. Horký chléb ihned po upečení…
Moučníků s jahodami není nikdy dost. Podmáslová buchta má krásně vláčné těsto, jahody na povrchu jsou příjemně sladké a voňavé. Pomyslnou třešničkou na dortu je křupavá…
Kuřecí paličky marinované v marinádě z podmáslí jsou velmi šťavnaté a skvěle nasáknou chuť koření. Po marinování je obalíme ve strouhance a pečeme zakryté alobalem v…
Suroviny dáme do pekárny, zapneme program DORT a necháme vymíchat těsto.Hotové těsto přendáme na vál a rozválíme na 1/2 cm. Potřeme sádlem, 3x přeložíme přes sebe a…
Zapomeňte na složité vyšlehávání bílků a žloutků do pěny, tato buchta je jako stvořená pro rychlou přípravu, když potřebujete rychle něco na stůl. Nic jí to neubírá na…