Pohanková kaše
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte si skvělou pohankovou kaši, variací se nabízí spousta, můžete ji připravit na sladko i slano. Navíc je takhle superpotravina bezlepková, lehce stravitelná a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 644 kJ / 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,50 g |
Tuky | 2,10 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,70 g |
–– mononenasycené | 0,80 g |
–– polynenasycené | 0,90 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Připravte si skvělou pohankovou kaši, variací se nabízí spousta, můžete ji připravit na sladko i slano. Navíc je takhle superpotravina bezlepková, lehce stravitelná a…
Krajové názvy místních specialit mají své odůvodnění. Pod kontrabášem se skrývá zapečená směs pohanky, brambor, vyškvařené slaniny a cibule. Vše korunuje strouhaný sýr.…
Pokud máte chuť na zdravou a odlehčenou večeři, pak si můžete připravit pohanku s restovanou zeleninou. Tento pokrm je navíc vhodný i pro vegetariány, ale zajisté osloví…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.Pak přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na kostičky a pár minut restujeme.Propláchneme pohanku a přidáme jí k zelenině…
Karbanátky z mletého masa jsou velice oblíbené, ale už jste zkusili jejich alternativu z pohanky? Ta je přirozeně bezlepková, má dokonalou oříškovou chuť a maso skvěle…
Pohanka je přirozeně bezlepková obilovina, která má příjemně oříškovou chuť. V našich končinách bývala tradiční surovinou a dnes se k ní znovu vracíme. Je totiž nejen…
Vodu přivedeme k varu, osolíme, vsypeme pohanku, necháme přejít varem, pak zabalíme do utěrky a dáme do peřin a necháme nabobtnat.Pórek nakrájíme ne nudličky a spaříme…
Pohanka je nejen prospěšná našemu zdraví, ale také výborně chutná. Podle tohoto receptu umixujeme pikantní pomazánku, která voní smaženou cibulkou a česnekem. Podáváme…
Z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme zeleninovým vývarem a povaříme.Přidáme pohanku, petrželovou nať, osolíme a vaříme do změknutí pohanky.Můžeme dochutit Vegetou.
Pokrmů inspirovaných asijskou kuchyní najdeme mnoho. Jedním z nich jsou vepřové nudličky s pikantní směsí hub, mandlí, slunečnicových semínek a pohanky. Nejvhodnější…
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…
Příprava pohanky: Pohanku řádně propláchnout na cedníku a nechat okapat. Na tuku zpěnit část cibule, orestovat, vsypat pohanku, ještě trochu orestovat, zalít horkou…
Pohanku zalijeme horkou vodou a nechame 15 minut prikryte odstat. Zeleninu (salotku, mrkev, papriku, kukurice) pokrajime na libovolne kousky a rychle osmahneme na kousku…
Pohanku propláchneme vodou, vsypeme do kastrůlku k odměřenému vývaru, který je skoro vařící, ale už odstavený ze zdroje tepla.Přiklopíme pokličkou a shora a z boku ještě…
Pokud jste přinesli z lesa jenom hrst hub, nezoufejte! Připravte je spolu s na másle restovaným zeleninovým základem. Přilijte vodu a trochu libečku pro chuť. Spolu s…
Kombinace nutričně bohaté pohanky, čerstvé zeleniny a roztaveného sýra nabízí dokonalou souhru chutí. Tento snadno připravitelný recept je ideální volbou pro rychlý oběd…
Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na kolieska narezanú klobásu, kukuricu, hrášok a krátko opražíme. Do pekáča rozložíme polovicu pohánky, na ňu navrstvíme…
Na sítu propláchnutou pohanku dáme do hrnce, přidáme mák a mléko a přivedeme k varu. Asi minutu povaříme (mícháme), vmícháme lžíci medu a pak přiklopené a zabalené v…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
Velmi dobrá polévka pro všední den. Je jednoduchá, a přesto obsahuje spoustu zdravé zeleniny, dobrého koření i přirozeně bezlepkovou pohanku. Nezbývá, než popřát dobrou…
Připravíme vařící vodu, vsypeme pohanku, hrnec odstavíme a přikryjeme. Necháme zchladnout a ponorným mixérem lehce promixujeme.Oloupané brambory nastrouháme na hrubším…
Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina s oříškovou chutí. Dá se použít do slané i sladké kuchyně. V tomto případě pohanku uvaříme a smícháme se žampiony,…
Pohanka je hodnotná kuchyňská surovina. Někoho ale může odrazovat svou specifickou chutí. Pokud však při přípravě použijeme bylinky a rajčata, ochotně převezme jejich…
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou a na menší kousky pokrájenou zeleninu, kterou mírně osmahneme.Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme ji doměkka.Když je zelenina…