Pohanková polévka

eva hubova Kuchařka: eva hubova

Doba přípravy: 45 minut 6 porcí Polévky 10 názorů

Suroviny

100 g másla
2 lžíce hladké mouky
2 hrnky pohanky
1 kostka zeleninový bujon
1/2 hrnku petrželové natě (pokrájené)
sůl
asi 3 litry vody
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme vodou a povaříme.

  2. Přidáme pohanku, petrželovou nať, zeleninový bujon, osolíme a vaříme do změknutí pohanky. Můžeme dochutit vegetou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pohanková polévka

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

  • jajikpusik jajikpusik

    Ahoj Evo, pokud se voda nescedí, nebála bych se toho povaření. Vařím z pohanky a mohla bych, pokud dovolíš, zmínit, že já třeba nezahustím klasickou moukou, ale volím pohanku lámanku, či pohanku mouku. Ta je v cuku letu. Pa Jana

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Tejajo,díky za fotečky,bodík i vyzkoušení receptu:-)):-))

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Musím přiznat, že pohanku jsem ještě neochutnal. Ale tahle polívka mne nadchla. Amusím to ochutnat. Zatím +bodík 3

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tá polievka po veľkonočnom jedení bodla včera neskutočne :yes::yes::yes:
    Akurát pohánku som robila tak ako zvyknem - zaliť vriacou vodou a na 30 min do perín. Potom som ju vložila do uvereného základu a nechala prejsť varom. Bodík, škoda, že moťno dať len jeden :yes:;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Děvčata s tím na 100% souhlasím a jak píše Iljuša-pohanku zalít vařící vodou a dát do peřin tak na 10-20 minut, tím nám zůstanou v pohance živiny, pro které pohanku vlastně jíme a tak je zdravá:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Souhlasím s vami holky,my doma taky varíme hodně z pohanky k vůli manželovi ale pohanku nekupuji v obchodě.Já si jí vozím z Moravy primo ze mlýna a ta je úplně jiná a taky je hned v polévce uvařená.Mají tam různé druhy

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Evo,souhlasím s Iljušou, to je nějaká odbornice na stravu,má pravdu pohanka je moc zdravá a vařit opravdu ne.:-!:-!

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Vařit pohanku - není to trochu škoda :-?- stačí několikrát prolít vařící vodou a po minutce vaření "dát do peřiny". Až po jejím změknutí bych jí dala do připraveného bujonu. Vařením pohanky se ztrácí její bezvadné živiny.

    Odpovědět

Tématické fráze: pohanková polévka klasická pohanková polévka recept pohanková polévka recept polévka pohanková pohanková polévka s restovanou zeleninou pohankova polivka polevka z pohanky polévka pohanková se zeleninou pohanková nať zdravá pohanková polévka pohanka polévka polivka z pohanky pohanková polévka pro děti recept na pohankovou polévku recept pohanková polévka pohanka do polévky pohankové polevka pohanková polévka pohankova polievka polivka pohankova

Zapomněl/a jsem heslo