

Pohanková polévka
Suroviny 6 porcí
- 100 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 hrnky pohanky
- 1 kostka zeleninový bujon
- 1/2 hrnku petrželové natě (pokrájené)
- sůl
- asi 3 litry vody
Postup přípravy receptu
Z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme vodou a povaříme.
Přidáme pohanku, petrželovou nať, zeleninový bujon, osolíme a vaříme do změknutí pohanky. Můžeme dochutit vegetou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pohanková polévka
-
-
Ahoj Evo, pokud se voda nescedí, nebála bych se toho povaření. Vařím z pohanky a mohla bych, pokud dovolíš, zmínit, že já třeba nezahustím klasickou moukou, ale volím pohanku lámanku, či pohanku mouku. Ta je v cuku letu. Pa Jana
-
Tejajo,díky za fotečky,bodík i vyzkoušení receptu
-
Musím přiznat, že pohanku jsem ještě neochutnal. Ale tahle polívka mne nadchla. Amusím to ochutnat. Zatím +bodík 3
-
Tá polievka po veľkonočnom jedení bodla včera neskutočne
Akurát pohánku som robila tak ako zvyknem - zaliť vriacou vodou a na 30 min do perín. Potom som ju vložila do uvereného základu a nechala prejsť varom. Bodík, škoda, že moťno dať len jeden -
Děvčata s tím na 100% souhlasím a jak píše Iljuša-pohanku zalít vařící vodou a dát do peřin tak na 10-20 minut, tím nám zůstanou v pohance živiny, pro které pohanku vlastně jíme a tak je zdravá
-
-
Souhlasím s vami holky,my doma taky varíme hodně z pohanky k vůli manželovi ale pohanku nekupuji v obchodě.Já si jí vozím z Moravy primo ze mlýna a ta je úplně jiná a taky je hned v polévce uvařená.Mají tam různé druhy
-
Evo,souhlasím s Iljušou, to je nějaká odbornice na stravu,má pravdu pohanka je moc zdravá a vařit opravdu ne.
-
Vařit pohanku - není to trochu škoda
- stačí několikrát prolít vařící vodou a po minutce vaření "dát do peřiny". Až po jejím změknutí bych jí dala do připraveného bujonu. Vařením pohanky se ztrácí její bezvadné živiny.