Pstruh pečený v troubě
Recept ještě nebyl hodnocenPstruh je oblíbenou pochoutkou k obědu i k lehké večeři. Maso má jemnou konzistenci i chuť, kterou by bylo škoda přebít výrazným ochucením. Proto stačí přidat máslo, pár…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 640 kJ / 153 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 9,00 g |
| – nasycené | 2,00 g |
| – nenasycené | 5,50 g |
| –– mononenasycené | 2,50 g |
| –– polynenasycené | 3,00 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 52 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Pstruh je oblíbenou pochoutkou k obědu i k lehké večeři. Maso má jemnou konzistenci i chuť, kterou by bylo škoda přebít výrazným ochucením. Proto stačí přidat máslo, pár…
V jednoduchosti je krása a u ryb to platí dvojnásob. Máte-li kvalitního, čerstvě uloveného pstruha, je skoro hřích nakládat ho do marinády nebo jej těžce kořenit. Stačí…
Rychlý recept na filety z lososovitého pstruha na bylinkách s citronem jsou tím pravým letním jídlem a můžete si je připravit i na grilu. Sytě růžové až oranžové maso…
Jednou z nejvíce oblíbených variant přípravy pstruha je úprava po mlynářskou. Pstruh v krustičce z mouky, okořeněný a následně opečený na voňavém másle získá ke svému…
Pstruha na másle, jen lehce osoleného a dochuceného česnekem a kmínem, můžeme upéct venku na ohni. Pokud nám ale nepřeje počasí, stejně připravenou rybu vložíme do…
Díky možnosti zakoupit čerstvou rybu takřka celý rok, můžeme připravit pstruha vždy, když na něj dostaneme chuť. Křupavá vypečená krustička z hladké mouky a směsi koření…
Veškeré koření i sůl převaříme aspoň 5 minut a necháme vychladit. Ryby očistíme zevně i vně a tady bych doporučoval podél páteře pořádně vyčistit lžičkou hnědou…
Pstruha nemusíte dlouho mučit přípravou. Skvělé a rychle připravené menu z jemného a lahodného masa vám neubere ani půl hodiny času a výsledek bude velmi chutný. Přílohu…
Troubu rozehřejeme na 200 °C.Ryby osolíme a opepříme zvenku i zevnitř a pokapeme citrónovou šťávou. Do bříška vložíme dvě větvičky tymiánu a neoloupaný stroužek česneku,…
Pstruží filety jsou noblesní pokrm, který můžete připravit jako lehké jídlo ke kterékoliv slavnostní příležitosti. Jediná překážka, která vás může odrazovat, je…
Vykuchané pstruhy opláchneme a vysušíme ubrouskem. Nachystáme si pekáček, úplně na spod dáme alobal a na něj pečící papír (pečící papír proto, aby se kůžičkou nepřipekli…
Delikátní maso pstruha je potřeba pouze podtrhnout jemnou úpravou. Také příloha by měla být lehká a zábavná. To vše splňuje tento recept. Navíc přílohovou zeleninu…
Máslo o pokojové teplotě utřeme se solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Takto připraveným máslem potřeme rybky a dáme máslo i do bříška.Na pánvi na troše másla pstruhy…
Omyté a osušené filé osolíme a okořeníme. Lehce pokapeme citronem a necháme chvíli odležet.V pánvi rozehřejeme olej a filé opečeme kůží dolů asi 3-4 minuty. Otočíme,…
Maso nakrájíme na porce, nesolíme. Sójovou omáčku s medem, octem, rozmáčknutým česnekem a zázvorem nakrájeným na plátky uvedeme v kastrůlku k varu. Sejmeme ze zdroje…
Pstruha omyjte a osušte. Od hlavy k ocasu ho 4x nakrojte. Pokud máte čerstvé bylinky, použijte obyčejnou sůl, může být i hrubozrnná a pstruha osolte v řezech i v bříšku.…
Bříška očištěných pstroužků vyplníme plátky másla (nešetřit) a okořeníme oblíbeným kořením a solí. Do zapékací mísy pod pstruhy i na ně dáme další plátky másla a v…
Pstruha důkladně omyjeme zvenku i zevnitř. Pokapeme citrónem, důkladně ze všech stran osolíme. Na drobná kolečka nakrájenou cibuli a nakrájený česnek vložíme do břicha a…
Pstruhy umyjeme, osolíme a opepříme jak zevnitř, tak z venku. Dáme do pekáčku, nakrájíme citrón na kolečka a do každého pstruha dáme 2 kolečka citrónu, přidáme tymián a…
Pstruhy očistíme a do kůže uděláme 3 zářezy. Česnek utřeme nožem a smícháme s mátou, limetkovou kůrou, olejem, solí a pepřem. Směsí potřeme pstruhy zevně i vnitřně a…
Zmiešame soľ, provensálske korenie a bazalku. Pstruhy potrieme veľmi jemne olejom a posypeme zvnútra a vonku koreniacou zmesou. Dovnútra pstruhov dáme po plátku masla.…
Předem můžeme připravit domácí sardelové máslo utřením 100 g másla pokojové teploty, 6 ančoviček rozmačkaných vidličkou a 1 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky. Nebo…
Vezmeme pstruha, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, odšupinujeme a posolíme z obou stran i zevnitř. Pokmínujeme celým kmínem a pokapeme citronem. Necháme odležet asi…
Pstruh, dochucený bylinkami a citronem, se peče na lůžku z barevné zeleniny, jako jsou papriky, cukety, mrkev a rajčata, což nejen zvyšuje jeho chuť, ale také dodává…