Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dědkův vánoční pstruh

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Přidat do oblíbených Colombo65 Colombo65 Přečíst komentáře 5

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Filety ze pstruha očistíme – pinzetou odstraníme zbytky kostí, které přejetím rukou po filetu ucítíme. Krok 2: Z obou stran filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, bohatě posypeme směsí koření „Dědkův kapr“ a lehce obalíme pouhým položením do hl. mouky (netlačíme filet do mouky, potřebujeme minimum mouky jen pro krustu). Krok 3: V teflonové pánvi si rozehřejeme 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla a vložíme pstruží filátka kůží dolů. Opečeme do křupava, otočíme a opět opečeme do křupava. Krok 4: Po opečení filety vyjmeme a každý překrojíme na tři díly – lépe se nám s rybou bude na talíři manipulovat. Krok 5: Jako přílohu použijeme opečené vařené brambory sypané mletou červenou paprikou a ozdobíme plátkem citronu.

Zveřejněno 4. 12. 2010 12:15

Poznámka autora Colombo65

Výborné pro ty co nemají v oblibě na vánoce kapra, nemají rádi smaženou rybu, ale přesto si rybu neodpustí.

http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/de...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dědkův vánoční pstruh

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2QR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

:yes:

Take bych hned ochutnala. +5 :yes::-K

Krásně propečená kůže a krásná fotka.Jemný pstruh je výtečná ryba.Směs koření nemám,ale namíchám si sama podle tohoto postupu.Díky.:-p:yes:

Mno, mňam, dala bych si hned:-p:yes:

Pstroužky můžu ve všech kombinacích, koření seženu (měla jsem od URBANA dědkovo koření, ale určitě nebyl v názvu kapr, složení si už nepamatuju) na trzích.:-p:yes:

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Tématické fráze:
pstruh recepty, příprava pstruha, vykoštění pstruha, jak vykostit pstruha, pomazánka z ryb, koření na pstruha, recept na vanocniho pstruha, recepty na pstruha, pstruh, kořenářství samuel, filety z pstruha, vánoční recepty ryby, priprava vanocniho pstruha, výborný pstruh, pstruh kosti, vánoční ryba, recept na pstruha, pstruh recept, přepuštěné máslo recept, jak udělat filety z kapra

Suroviny:
pstruh, sůl, citron, mouka hladká, ghee, koření, petržel, česnek, hořčice, kmín celý

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dědkův vánoční pstruh

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2QR

Přidat fotografie receptu