Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 490 kJ / 595 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,56 g |
Tuky | 65,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,64 g |
Postup přípravy
Vykuchané a opláchnuté pstruhy osuším a velice ostrým nožem projedu po páteři od hlavy k ocasu. Pstruha otočím a postup opakuji. Tak udělám z každého dva filety. Jak je vidět na fotografiích. Když na filetu zůstanou žeberní kosti, také je odkrojím, nebojte, nic to není. Ostrý nůž je zárukou a páteř vás při filetování nepustí zakrojit jinak. První se třeba nepovede, nevadí, sníme ho stejně. A jak praví moudro, opakováním se člověk učí. Jé, ryba, Verča hopsá po kuchyni, a dědo už bude oběd? Ještě ne, ty trdlo, je ráno. Jo, aha, to bude večer. Ne, to bude v poledne. A bude rybička s kaší, třeba s kaší. Krok 2: Na pečící papír dej polovičku másla, tj. 40 g, na to máslo polož rybu stranou s kůží, osol, přidej pepř a bylinky. Zabal do toho papíru jako dopis, já pro jistotu používám sešívačku na uzavření konců. Do trouby na střed vložíme plech a zahřejeme na 220 stupňů. Vložíme ryby a necháme 6-8 minut, podle velikosti ryb. Troubu vypneme a ještě 6 minut necháme dojít. Pokud někomu peče trouba hodně, dá 200 stupňů a občas zkontroluje proces pečení. Doporučuji každému kontrolovat. Krok 3: Hurá, už to je. Rybu vyndáme, položíme na talíř, odstřihneme okraj. Pozor, je tam horký výpek z ryby. Výpek opatrně vylijeme do talíře, papír rozstřihneme a rybu přendáme na talíř. Jako přílohu dáme vše, co je z brambor, kaši, vařené brambory, pečené brambory, krokety atd. Citron nesmí chybět, jak je komu libo. Výpekem přelijeme brambory nebo do něj namáčíme chleba,to je varianta ke krbu, tam ryby pečeme cca 5+5 min z každé strany na okraji krbu, bacha, aby papír neshořel. Dědóó, to je dobrota, chválí náš Vojtíšek, ale když mu něco moc nejede, tak mezi dveřmi poví: Bylo to dobrý. I to je pochvala.
Zveřejněno 16. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruzi v papilotě (zabalené jako dopis v pečícím papíru)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3Ex
Moje poznámka
Pstruzi v papilotě (zabalené jako dopis v pečícím papíru)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3Ex
Nejnovější recepty
Salát s hruškou, salátovými lístky, ořechy a balkánským sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Kokosový koláč s ořechy a jahodami bez mouky
Přidáno před 12 hodinami
Husitská směs
Přidáno před 17 hodinami
Topinky s mexickou směsí
Přidáno před 19 hodinami
Domácí focaccia
Přidáno před 21 hodinami
Trhané kuřecí maso s rýží a zeleninou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík na houbách
Sahula před 6 hodinami
Vláčná buchta
ivetabreckova před 6 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Falcone před 7 hodinami
Rybí filé se sýrem
Komtesina před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Nadezda76 před 7 hodinami
Kapustovo-cuketové karbanátky s ovesnými vločkami
Elivet před 7 hodinami
Mufiny s čokoládou
zuza176 před 8 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
MirkaP před 8 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 8 hodinami
Hrníčková perníková bábovka
49zahrada před 8 hodinami
Suroviny:
pstruh,
máslo,
rozmarýn,
sůl,
pepř,
citron
Komentáře (1)