Pstruh plněný houbami
Pstruzi mají úžasně jemné a kvalitní maso. Dlouhou úpravou byste výsledné chuti jen ublížili. Celé ryby můžete před smažením naplnit dobře vychucenou nádivkou. Například houbová s bylinkami bude skvělá volba.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 600 kJ / 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,18 g |
Tuky | 1,72 g |
Vláknina | 11,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 19,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pstruhy necháme rozmrazit, důkladně omyjeme, osušíme a nasolíme.
Krok 2: Nakrájíme na plátky cibuli, česnek a houby. Pokud nemáme čerstvé houby, můžeme použít např. houby naložené v soli.
Krok 3: Cibuli s česnekem osmažíme na másle, přidáme houby, orestujeme a na závěr přidáme nasekanou petrželku a libeček. Směs okořeníme drceným kmínem, mletým pepřem, špetkou papriky a solí. Pokud použijeme houby nakládané v soli, tak směs už nesolíme. Směs dobře promícháme a necháme vychladnout.
Krok 4: Připraveným pstruhům vyplníme břišní dutinu plátkem anglické slaniny a vychladlou houbovou směsí. Aby se nám pstruzi na pánvi nelepili, těsně před pečením je obalíme v hladké mouce.
Krok 5: Ihned dáme na pánev a pečeme z obou stran, až je kůžička krásně křupavá.
Krok 6: Podáváme s opečenými bramborami.
Zveřejněno 25. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh plněný houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kvx
Moje poznámka
Pstruh plněný houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kvx
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 14 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 15 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 16 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 16 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláčky "rumáčky"
Pecula před 6 hodinami
Květák smažený v troubě
Kerstein před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 6 hodinami
Houskové knedlíky
Komtesina před 7 hodinami
Stánkové langoše
MarketaNov před 8 hodinami
Karlovarský knedlík
BetkaK před 8 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 8 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 10 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 11 hodinami
Tématické fráze:
pstruh na houbách,
plněný pstruh,
naložený pstruh,
pstruh plněný,
naložené houby,
ryba na houbach,
nakladany pstruh,
recept na pstruha v troubě,
pstruh na pánvi,
nejlepší recept na pstruha,
plněné ryby,
kucharka pstruh,
pečený pstruh na houbách,
nalozeny pstruh recept,
nakladane ryby,
plněná ryba,
pstruh plněný houbovou směsí,
plněný pstruh s hříbky,
pstruh naložený,
pečeme pstruha
Suroviny:
pstruh,
slanina anglická,
houby,
cibule,
máslo,
olej,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
libeček,
petrželka,
mouka hladká
Komentáře (5)