Pirohy se sušenými rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenNa náplň nastrúhame tofu a premiešame s mascarpone a nadrobno nakrájanými paradajkami.Maslo rozpustíme vo vode a spolu s múkou a soľou vypracujeme cesto. Necháme ho v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na náplň nastrúhame tofu a premiešame s mascarpone a nadrobno nakrájanými paradajkami.Maslo rozpustíme vo vode a spolu s múkou a soľou vypracujeme cesto. Necháme ho v…
Na sádle osmahneme cibulku, přidáme maďarskou papriku a sladkou papriku, necháme zpěnit, přidáme maso na kostky a zalejeme vodou, přidáme masox, rozmačkaný česnek, sůl,…
Kukuričnú krupicu vsypeme do vývaru a za stáleho miešania 5 min varíme. Odstavíme z ohňa a vmiešame strúhaný syr, oriešok a korenie. Polentu rozotrieme na studenou vodou…
Špenátový protlak dáme do zadělávací mísy a necháme ho úplně rozmrazit. V hrnečku rozetřeme droždí s malou lžičkou cukru a dáme do tepla vzejít. Ke špenátu přidáme mléko…
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka. Necháme prochladnout, dáme do mísy, přidám uvařené, oloupané brambory a rozmačkáme (nejlépe to jde šťouchadlem na…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na oleji, asi tak 5 až 6 minut, dokud kousky masa nezačnou zlátnout. Osolíme a opepříme. Přidáme na měsíčky nakrájenou…
Na másle osmažíme cibulku, přidáme nastrouhaný kedluben, hrášek, nakrájený lusk a rajče. Přidáme zelené natě a krátce podusíme. Zalejeme vodou /vývarem, máme-li/,…
Do mléka rozklepneme vejce, přidáme mouku, najemno nadrobené sušené houby, a metličkou rozšleháme do hladké konzistence.Do směsi pak přidáme cca 100 g nastrouhaného sýra…
Žebírka nasolíme a dle chuti posypeme kořenící směsí čubrica. Remosku nebo pekáček vymažeme olejem nebo sádlem, naplníme na větší kusy pokrájenou očištěnou zeleninou,…
Na oleji zpěníme krájenou cibuli, lisovaný česnek, papriku, mleté maso, podlijeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a 20 min povaříme. Přidáme krájené cukety a rajčata a 10…
Dobře opláchnutou cuketu (zelená x žlutá) nakrájíme na větší kousky, neloupeme. Vložíme do kastrolku s vařící vodou, kteroun osolíme a přidáme podravku, krevety, rýžové…
Fazolky uvaříme podle návodu a spláchneme studenou vodou. Červenou, nebo lahůdkovou cibulku nakrájíme nadrobno, rajče na maličké kostičky. V misce rozmícháme olej,…
Mleté maso smícháme s rozsekanými bylinkami, osolíme, opepříme dle chuti a necháme odležet. Mezitím si nasekáme cibuli a česnek nadrobno a rozvoníme na tuku v kastrole.…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Tofu, zakysaný nápoj a česnek rozmixujeme na krém, který dosolíme a dopepříme podle chuti. Vykynuté…
Sojové maso uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme, necháme zchladnout a následně z něj pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Vymačkané maso pokrájíme na menší…
Tofu si dáme do mrazáku alespoň na hodinku, aby se nám lépe krájelo. Poté ho vysušíme pomocí kuchyňských utěrek, nakrájíme na tenké plátky (asi 1 cm tlusté).Mezi…
Tofu si nejprve na cca 2 hodiny zmrazíme (lépe se krájí), poté vysušíme pomocí kuchyňských utěrek, nakrájíme každé na tenké plátky (asi 1 cm vysoké).Mezi mražením tofu…
Rajčata seřízneme a částečně vydlabeme dužinu, kterou už nepotřebujeme.Smícháme majonézu s hořčicí. Osolíme, opepříme.Vzniklou směsí naplníme rajčata. Ozdobíme…
Mleté maso smícháme se solí a mletým pepřem, pokud je moc suché tak přidáme trošku vody.Můžeme ještě dochutit i jinak, nějakým kořením nebo přidat najemno nakrájenou…
Namočený cícer - cizrnu uvaríme, ku koncu varu vodu osolíme. Scedíme a vychladíme. Ak použijeme konzervu, tento bod odpadá, cícer scedíme a prepláchneme.Na olej…
Topinky známe a jistě všichni děláme ty své nejoblíbenější. Zároveň s koncem léta sbíráme poslední plody ze zahrad a záhonů. S tímto recept spojíme dohromady křupavou…
Pokud chcete zkusit exotický salát ze syrového rybího masa, zkuste tento podle našeho receptu. Úprava filetu, kdy se maso připraví odležením v citronové šťávě a chutě…
Luštěninový salát můžete konzumovat jako sytý a nutričně hodnotný pokrm. A to jak zatepla, tak zastudena. V jarním období můžete využít v kombinaci s luštěninami svěží…
Způsobů, jak připravit žampiony, existuje mnoho. Klasické bílé žampiony mají velmi jemnou chuť a můžete je tedy zapéct i s chuťově výraznou náplní. Pokud zvolíte hnědé…