

Fazolové lusky s bramborami
Suroviny
- - mražené fazolové lusky
- - 5-6 středních brambor
- - 1 velká mrkev
- - 1 cibule
- - 1 zelená paprika
- - rajčata
- - rajský protlak
- - sůl
- - pepř
- - oregano
- - nové koření
- - kopr
- - petrželka
Postup přípravy receptu
Na pánvi smažíme na olivovém oleji nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou papriku, na kolečka mrkev, brambory nakrájené taky na kolečka, okořeníme, dáme oloupaná nakrájená rajčata, kopr a nakonec fazolové lusky.
Zamícháme, přidáme vodu tak, aby zelenina byla ponořená a necháme vařit. Jak to všechno změkne, přidáme rajský protlak, petrželku a podle chuti můžeme ještě okořenit. Podáváme s řeckým salátem a chlebem.
Poznámka
Omlouvám se za moje chyby, stále se ještě učím češtinu.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Fazolové lusky s bramborami
-
ten kopr tam dava užasnou chut, zkuste třeba dat na taliř a zamichat...
-
Pěkný receptík. Fazolové lusky mám moc ráda, mám v hlavě jeden recept s nimi, tak až ho uvařím, určitě ho sem přidám. Tuto dobrůtku určitě vyzkouším, jen ten kopr, ten nepoužiju. Snad to jídlo tím nezkazím. Ten já nemůžu.
Bodík letí
+7
-
Jsem rada že tenhle recept chutna. S protlakem většinou dam jednu pol.lžičku, ochutnam
a pak přidam.
-
Paní ramono,Kateřino,toto je skutečně skvostný recept,moje sousedka,Řekyně mě tímto přivítala po dovolené,když jsme přijeli a po deseti dnech večer doma prázdná lednice,dcera nás přivezla z Brna z letiště a nějak zapomněla,že rodiče mohou být hladoví,vyklopila nás z auta a ahoj. Nad tímto řeckým jídlem jsme zjistili,že není nad dobré sousedské vztahy.
-
konečně vyzkoušeno a opravdu to bylo dobré
, jen jsem dala trochu víc protlaku a tak to bylo trochu moc
-
Mňam, mňam, mám ráda zeleninku a je to dobrý nápad...
-
To se mi líbí
-
děkuji
-
milý recept na úpravu fazolek
-
Vyzerá to moc dobre.Urobím si to niekedy pre seba,keď budem sama doma,priateľ by to asi nejedol
ale ja takéto jedlá milujem