Vepřový plátek na zelenině

Montanka Kuchařka:

6 porcí Vepřové maso 4 názory

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

6 plátků vepřové krkovice
5 rajčat
5 paprik
400 g cukety (nakrájené na kostičky)
1/2 svazku jarní cibulky
1 kostka hovězího bujónu
1 kostka zeleninového bujonu
10 dkg strouhaného sýru (Eidam)
Solamyl na zahuštění
olej
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce kečupu
1 lžička cukru
sůl
pepř
drcený kmín
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce nalepeme, z obou stran osolíme a opepříme.

  2. Na pánvi necháme zeskovatět cibuli, poté přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme.

  3. Na této pánvi zprudka na oleji opečeme maso. Vyjmeme spolu s výpekem a dáme do pekáčku, ve kterém budeme zapékat.

  4. V hrníčku si rozpustíme hovězí a zeleninový bujon a zalijeme jím maso.

  5. Přidáme pokrájená rajčata(oloupaná=naříznout,spařit), papriky a cuketu. Lehce posypeme kmínem, osolíme a opepříme. Dáme do trouby podusit (s alobalem/víkem) pečeme při 180°C cca 20-30 minut.

  6. Vyndáme maso, vyzkoušíme, zda je měkké. Pokud ano, omáčku se zeleninou vyndáme do kastrolu, dáme na kamma zahřát, až se začne vařit, zahustíme lehce solamylem s vodou a dle potřeby dochutíme - kečup, sůl, pepř.

  7. Maso necháme v pekáčku, posypeme nakrájenou na kolečka jarní cibulkou, posypeme sýrem a dáme do toruby zapéct dozlatova, zatímco se nám dovaří omáčka.

  8. Podáváme s vařenou rýží či těstovinami. Po chvíli maso vyndáme, zalijeme zeleninovou směsí

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Vepřový plátek na zelenině

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo