Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve dáme vařit celé brambory i se slupkou, uvaříme je do poloměkka a scedíme. Necháme je mírně vychladnout.Papriky a cibuli nakrájíme na tenko.Na pánvi opečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve dáme vařit celé brambory i se slupkou, uvaříme je do poloměkka a scedíme. Necháme je mírně vychladnout.Papriky a cibuli nakrájíme na tenko.Na pánvi opečeme…
Těstoviny uvařte ve velkém hrnci slané vroucí vody. Poté je nechte důkladně odkapat.Pak je dejte do velké salátové mísy a lehce promíchejte s polovinou oleje.Dejte…
Okurku omyjeme, oloupeme - necháme na ní ale proužky. Podélně ji rozpůlíme, lžičkou odstraníme semínka a nakrájíme na měsíčky.Rajčata nakrájíme a také odstraníme semínka…
Osoby, které nepreferují maso si mohou pochutnat na této pečené zelenině s exotickou příchutí. Jen je důležité, aby zapečená zelenina zůstala křupavá. Přílohu si můžete…
Křehké a křupavé listy kadeřávku jsou ideální pro přípravu svěží polévky plné vitaminů. Výbornou chuť kadeřávku doplňuje karotka a rajčata. Díky plněným těstovinám vás…
Společně s létem přichází ruku v ruce i sezóna cuket. Pokud hledáte inspiraci, jaký pokrm z této zeleniny připravit, pak vyzkoušejte zapečené cukety, plněné zeleninovou…
Potřebujete malý předkrm? Hodila by se chuťovka jen tak? Pokud je v chladničce listové těsto, je po starostech. Vytvořte miniaturní "pizzy". Ozdobte je podle své chuti,…
Pokud nám od oběda zbyde trochu uvařeného hovězího masa, můžeme z něj připravit snadnou a rychlou večeři. Masová směs podávána se zeleninou a topinkami je hotová během…
Pokud nám od oběda zbyde trochu uvařeného hovězího masa, můžeme z něj připravit snadnou a rychlou večeři. Masová směs podávána se zeleninou a topinkami je hotová během…
Nadšení z nalezených hub nás obvykle přejde doma, kdy začneme řešit otázku, co si s nimi počít. A tak jejich uchování na zimu je jedním z nejlepších řešení. Tato…
Cibuli nakrájíme na jemno, nejlépe na proužky a utřeme se solí (rukou).Okurku nakrájíme na půlkolečka a pokapeme octem (nepřeháníme).Rajčata pokrájíme na měsíčky,…
Lehce prorostlá krkovice je skvělý kus masa, který při smažení získá krásnou barvu a zůstane šťavnatý. Podáváme ji s jednoduchým bramborovým salátem s cibulí a pestrou…
Vepřové maso není chuťově příliš výrazné, proto mu marinování vyloženě svědčí. Abychom docílili perfektní chuti, je potřeba marinované maso nechat dostatečně odležet. A…
Topinky známe a jistě všichni děláme ty své nejoblíbenější. Zároveň s koncem léta sbíráme poslední plody ze zahrad a záhonů. S tímto recept spojíme dohromady křupavou…
Máme dvě možnosti, jak si salát připravit. Buď tradične ručně, čímž strávíme pár hodin krájením, nebo si pomůžeme food procesorem, který pomocí nožů udělá velkou část…
Příprava kuskusu je rychlá a velmi snadná, stačí mu chvíle ve vroucí vodě. Navíc ho lze připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte ho ve směsi s paprikou, fazolovými lusky,…
S posledními letními dny sbíráme také závěrečné plody naší úrody. Ty můžeme jednoduše zpracovat v chutnou čalamádu. Rajčata, okurky, papriky a cibuli nakrájené na…
S posledními letními dny sbíráme také závěrečné plody naší úrody. Ty můžeme jednoduše zpracovat v chutnou čalamádu. Rajčata, okurky, papriky a cibuli nakrájené na…
Tortilly pomalu vytlačují z našeho jídelníčku ještě nedávno oblíbenou pizzu. Důvodem je, že tortillu lze naplnit čímkoliv, ochutit dresingem zabalit a jíst a odpadá…
Den předem tofu nakrájíme na 1 cm velké kostičky, posypeme solí a zalijeme vodou. Misku dáme do lednice a necháme marinovat 24 hodin.Okurku nakrájíme na malé hranolky,…
Dýně: Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme. Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme,…
Zeleninové koláčky mohou být vítaným zpestřením při různých oslavách, grilování nebo na párty. Nemusí se servírovat, bere si je každý sám, jsou šťavnaté a přidáním…
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme medovou a sójovou omáčku, sůl, pepř a umícháme kašičku. Na pracovní plochu rozprostřeme fólii, na ni položíme opláchnuté a osušené…
Na řezu vypadají naprosto fantasticky a barevně. Roládky z kuřecích prsou jsou vyloženy plátkem anglické slaniny a plněny směsí vařených vajíček, listového špenátu a…