Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí lečo s česnekem do skleniček

Zavařené lečo se vám v zimě bude hodit. Tento recept je ozvláštněn přidáním většího množství česneku. Stačí přidat uzeninu, případně zahustit rozšlehanými vejci a máte výbornou a rychlou večeři.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maryla337 Maryla337

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 525 kJ /
1 798 kcal
Bílkoviny44,75 g
Tuky66,52 g
Vláknina87,20 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 6,61 g
Sůl16,00 g
Sacharidy224,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli, papriku, nakrájená rajčata, česnek a necháme vše změknout, nejlépe na skus al dente. Krok 2: Osolíme a plníme horké do čistých, dobře umytých sklenic. Hrdla sklenic otřeme a zavíčkujeme čistými víčky. Krok 3: Zavaříme 15 minut při 85 °C. Otočené víčkem dolů necháme vystydnout.

TIP: Oblíbené recepty na lečo

Zveřejněno 5. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lečo s česnekem do skleniček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LlRW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lečo s česnekem do skleniček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LlRW

Marie

Komentáře (3)

Teď se chystám zavařovat lečo, česnek nedávám, ale vyzkouším, díky za tip :-) Vzhledem k množství a že nemám tak veliký hrnec, začala jsem dělat v troubě ve velkém pekáči.. a už nebudu jinak, má to krásnou barvu, přihazuji zeleninu postupně jak krájím, není potřeba tak často míchat..pokud nechci zavařovat , tak ještě do toho velikého množství dám kelímek plnotučné hořčice (ten menší) hořčice je konzervant a na chuti to není vůbec poznat.. :-) ale většinou ze strachu to raději ještě proženu na 85°a 25 minut zavařovacím hrncem :-) .. miluji lečo :-) a rajčata si ted už i loupu, je to lepší :-) , takže spařím (naskládám do dřezu a zaliji vodou s rychl. konvice, někdy 2x) a pak jednoduše rukou, dlaní stáhnu :-)

Vojtěch Harant 26. 8. 2017 09:50
Česnek to není špatný nápad vyzkouším a už se těším lečo miluji díky za tip:-*

s česnekem nedělám,zkusím:-K:-K

Tématické fráze:
lečo na zavaření, jak zavařit domácí lečo, lečo s cuketou recept na zavaření, domácí lečo na zavaření, domácí lečo, lečo s česnekem, recept na zavareni leča, lečo recept na zavaření, lečo do sklenic, zavaření leča, domaci leco zavareni, domací lečo zavařít, jak zavařit papriku,rajčata a cibuli, jak zavařit lečo, pikantní domácí lečo na zavaření, domácí zavařit lečo, domácí lečo zavařování, zavařeni lečo, lečo zavaření, recept domácí lečo

Suroviny:
paprika čerstvá zelená, kapie, rajče, cibule, česnek, sádlo, sůl

Přidat fotografie receptu