Piadina italská chlebová placka s kuřecí náplní
Recept ještě nebyl hodnocenV misce rozmícháme droždí s malým množstvím vlahé vody, přidáme rozpuštěné vlahé sádlo, hladkou mouku a osolíme. Vypracujeme hladké vláčné těsto, necháme 30 minut…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V misce rozmícháme droždí s malým množstvím vlahé vody, přidáme rozpuštěné vlahé sádlo, hladkou mouku a osolíme. Vypracujeme hladké vláčné těsto, necháme 30 minut…
Listy šalátu natrháme a premiešame v mise s pórkom nakrájaným na kolieska.Rozšľaháme olej, ocot, cukor, soľ a korenie s troškou vody a primiešame k šalátu.Smotanu…
Pokud máte hodně rajčat, pro která nemáte využití a zároveň hledáte netypickou přílohu ke grilovanému masu, rozhodně musíte vyzkoušet tento recept na pečená rajčata.…
Šťavnatá placka hovězího masa, jen lehce ochucená solí a pepřem. To je základ na skvělý hamburger. Mezi housku pak spolu s masem můžeme skládat svěží zeleninu a promazat…
Namíchat maso na hamburgery je vskutku jednoduché. K finálnímu výtvoru pak potřebujete ještě nadýchané bulky, zeleninu a omáčku. Kompletovat to pak může každý podle sebe…
Že nejde vylepšit lečo? Věřte, že lze. Přidejte méně obvyklé fazole, vejce připravte stranou. Dopřejte strávníkům pikantní ochucení dvěma druhy pepře. Výsledné jidlo…
Veškerou zeleninu pokrájíme na kostky, česnek utřeme a smícháme s tukem.Bagetu rozkrojíme, potřeme česnekovým máslem a dáme zapéct pod gril.Na talíř dáme salátový list,…
Malý Péťa se zeptal a umíš sekyrkovou jak v té pohádce? Protože jsem ho znal, celý já. Tak jsem řekl, já umím jen hřebíkovou. Tak jí uvař, zněla prosba. Jenom když mi…
Cibuli nakrájíme na jemno, nejlépe na proužky a utřeme se solí (rukou).Okurku nakrájíme na půlkolečka a pokapeme octem (nepřeháníme).Rajčata pokrájíme na měsíčky,…
Křupavá topinka s pikantní směsí skvěle nahradí oběd nebo večeři zejména v létě, kdy na teplé vařené jídlo není moc chuť. Vynechte maso a připravte si směs ze zeleniny,…
Tento recept je plný nejen masa, ale také zeleniny, což je typické pro balkánskou kuchyni. Plátky kotlety podusíme s cibulí a kořením a poté k nim přidáme papriky a…
Salát rozebereme na jednotlivé listy, umyjeme, necháme okapat a roztrháme na menší kousky.Do mísy dáme salát, rajčata pokrájená na kostičky, cibuli nakrájenou na…
Filé opečené na másle a oleji, podušené s cibulí, česnekem a rajčaty, dochutíme sýrem a máslem a podáváme posypané čerstvými bylinkami. Jemné filé s rozpuštěným sýrem a…
Zapečené provensálské brambory s cuketou podáváme jako lehké bezmasé jídlo. Provensálské koření je nejznámější francouzská bylinková směs s levandulí a spoustou dalších…
Dobrý guláš bývá vizitkou každého kuchaře. Důležité je nebát se koření a vyladit chutě tak, aby se dokonale doplňovaly. Určitě se vyplatí připravit guláš den předem, aby…
Když se na zahrádce vydaří a úroda nám přeje, máme co dělat, abychom plody upotřebily. Třeba zrovna zralá rajčata můžeme podusit a pak krátce ve sklenicích zavařit.…
V osolené vodě (díky soli skořápky nepopraskají) uvaříme 4 vejce natvrdo. Po uvaření necháme ve studené vodě dokonale vychladnout.Studené vejce zbavíme skořápek a…
Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a jemně naklepeme. Poté osolíme, opepříme z obou stran.Z každé strany 3 minuty osmažíme na rozpáleném oleji.Přendáme do zapékací mísy.…
Vajíčka uvaríme natvrdo a ošúpeme. 2 vajíčka ( alebo podľa potreby ) narežeme na kolieska a 2 kolieska odložíme bokom. Paradajky narežeme na plátky. Zo zeleniny…
Brambory oškrábeme a nastrouháme na hrubším struhadle.Promícháme se solí, pepřem a česnekem.Na pánev dáme olej a brambory rozprostřeme na asi 0,5-1 cm placku po celé…
Čerstvý lososový filet i uzené lososové plátky nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a taktéž překrájíme na kostičky. Toto všechno dáme do…
Na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme slaninu a lehce osmahneme. Přidáme jemně pokrájené žampiony a rajče, rajský protlak, paštiku, trochu čili omáčky. Necháme…
Do velké mísy dáme nadrobno nakrájenou okurku a zelenou papriku. Rajčata, cibuli a česnek rozmixujeme, přidáme olej, ocet citrónovou šťávu, rajčatovou šťávu a rajčatový…
Cuketu nakrájíme na kostky. Pokud jsou malé, nemusíme loupat, větší cuketu zbavíme slupky.Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno a česnek na plátky.Papriky…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Fantastické nakládané ředkvičky nahradí nakládačky. Jak postupovat, aby byl výsledek perfektní?
Už jste někdy ochutnali kaviár? Ten pravý je prý cennější než zlato a pochází jen ze tří druhů ryb
Tvarohové syrniki neobsahují téměř žádnou mouku. S těmito lívanci můžete hřešit klidně každý den